Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vízkův parťák z MS 1982 Janečka je bezdomovec: Ať přijede, dám mu polívku!

Autor: nem

Křižovatky osudu jsou nevyzpytatelné, jenže pořád platí, že na nich házíme blinkr sami. Legendární hračička Ladislav Vízek (60) má o budoucnost Petra Janečky strach.

Byli spolu na světovém šampionátu ve Španělsku, dýchali jeden fotbalový vzduch. „Měli jsme k sobě blízko, když jsme byli konkurenti na místo v útoku. Petr byl takový neposlušný divočák, a to byla moje výhoda. Byl v mém stínu,“ vzpomíná »Vizour«.

Nespustil Janečku z očí ani dnes, a ví jak bídně na tom je. „Dvakrát se rozvedl, ženské ho oškubaly, nemá nic. Je žebrák z nádražních putyk a mě je z toho smutno,“ říká Vízek. „Máme ho rádi. Posílali jsme mu z nadace fotbalových internacionálů příspěvky, aby měl na oblečení. Kdyby přijel do Prahy, tak mu ve své hospodě dám polívku, jenže on potřebuje peníze a nic mu nespadne z nebe,“ přemýšlí nad svým parťákem z nároďáku.

„Vidíte, jaký je život. Já žiju zábavičkami, tenisem, golfíčkem, fotbalem a mám krásnou tříletou dcerku, která mi už poroučí. A Petr? Bojím se toho, že už mu není pomoci a jak skončí,“ uzavírá své smutné povídání Ladislav Vízek.

Dnes Janečka najdete ve Zlíně na nádraží, jak popíjí pivo.
Dnes Janečka najdete ve Zlíně na nádraží, jak popíjí pivo.