Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ronaldo a Messi čistí ulice v Londýně. Koho tam mají kuřáci radši?

Autor: pta

Ničí obrany svých soupeřů, střílí neskutečné množství gólů a sbírají jednu trofej za druhou. Cristiano Ronaldo a Lionel Messi nově zvládají ještě další zaměstnání. Dva nejsledovanější fotbalisté světa učí kuřáky na londýnských ulicích uklízet nedopalky.

S vynalézavým nápadem přišla v londýnské metropoli Hubbub. Přinutila jím kuřáky odhazovat u jedné ze stanic metra nedopalky do speciálního průhledného popelníku se dvěma přihrádkami. Každý odhozený „špaček“ znamená i odpověď na položenou otázku.

Naposledy se řešilo, kdo je nejlepší fotbalista na světě. Podle počtu nedopalků to vypadá, že v této části Londýna má víc příznivců Cristiano Ronaldo. Už předtím mezi respondenty zkoumali, kdo vyhraje londýnské derby mezi Arsenalem a Crystal Palace, zda je divácky atraktivnější italská Velká cena formule 1, nebo tenisové US Open.

„Podle výzkumů se 86 procent lidí nelíbí odhazování odpadků na ulici, ale jen 15 procent je ochotných kvůli tomu aktivně něco udělat,“ vysvětlili představitelé společnosti Hubbub, co je přimělo přemýšlet nad novým řešením, jak udržet ulice čistější. Soudě podle výsledků jejich vynalézavý způsob funguje.