Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Draží se majetek hokejového brankáře Čechmánka: Nemovitosti mu skupuje Valenta!

Autor: ps

Kdyby chytal tak, jak v posledních letech podnikal, nedostal by se ani do hokejového přeboru. Legendární brankář Roman Čechmánek (44), který má za sebou i čtyři sezony v NHL, se topí v astronomických dluzích. Majetek má v insolvenci a její správce mu ho rozprodává!

Insolvenční správce nedávno zapojil do dražby několik nemovitostí, které patřily Čechmánkovi. Podle informací serveru iDnes.cz jich nejvíc skoupila firma Synot Real Estate, tedy senátor a podnikatel Ivo Valenta. Za čtyři nemovitosti a několik pozemků prý zaplatil 25 milionů korun.

Tyto peníze ale Čechmánkovi rozhodně trn z paty nevytrhnou. Jeho dluhy totiž dosahují k sto milionům korun! „Situace je pro mě více než špatná. Nemám nic, rodina je z toho smutná, noviny raději nečtu. Veškerá má dispoziční práva k majetku a firmám má insolvenční správce. Čekám na další kroky, ke kterým mě vyzve soud,“ řekl Blesku v minulosti hokejový gólman, jenž si v kariéře vydělal zhruba 240 milionů korun.

Podle jeho advokáta Petra Bernátka ani nevěděl, jak do dluhů spadl. „Netušil, že přijde až tak velká krize v realitách. Věřil, že na dostavbu školicího střediska a bytů v Holešově a pivovar dostane dotace. Ty padly kvůli zahájení insolvenčního řízení. Dluhy dělají přes 90 milionů,“ nemlžil.

Tady už není Čechmánkovo.
Tady už není Čechmánkovo.