Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Párty Slováků utnula až policie. Zvraceli na chodbách a spustili alarm

Autor: bko

Jak slíbili, tak také udělali. A teď z toho mají slovenští fotbalisté pořádnou ostudu… „Vypijeme hotelový bar,“ usmíval se po vítězství v Lucembursku, které přineslo postup na EURO, slovenský hrdina Marek Hamšík. Postupová oslava se ovšem rozjela tak, až musela na hotelu Hilton v Lucemburku v noci zasahovat policie.

Slováci slavili důkladně na hřišti, poté v kabině, kde šampaňské teklo proudem. Pak se tým kouče Kozáka přesunul na hotel. Místní bar ovšem zavíral v jednu ráno, což slovenským fotbalistům prostě nestačilo.

Když nepomohlo přemlouvání, přesunuli se na pokoje, kde se jim ovšem párty krapet zvrhla. Podle svědectví serveru Luxemburger Wort Slováci házeli různé předměty po stěnách, zvraceli na chodbách, dělali hrozný hluk a nakonec spustili požární alarm. Možná z vítězných doutníků…

Hotelový bar zavíral v jednu ráno, o prodloužení zavíračky přesvědčovali slovenští fotbalisté personál marně
Hotelový bar zavíral v jednu ráno, o prodloužení zavíračky přesvědčovali slovenští fotbalisté personál marně

Když si ostatní hosté na divokou oslavu Slováků stěžovali, personál hotelu musel nakonec přivolat policii, která se kolem třetí hodiny v noci snažila rozjařené fotbalisty uklidnit. To se snad nakonec podařilo, nicméně vedení slovenské výpravy muselo nechat v hotelu kauci na způsobené škody. Vše se aspoň obešlo bez nějakého trestního oznámení.

„Hráči byli v samostatném sále, kde při zpěvu nešetřili svoje hlasivky,“ přiznal jen v prohlášení slovenský svaz. „Po příchodu policistů se rozešli na své pokoje. Zjištěné škody jsme uhradili,“ cituje vyjádření činovníků Čas.sk.

Historický postup na EURO ovšem získal trochu alkoholickou pachuť...