Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak při sportu faulují zvířata? Polibek smrti na MotoGP!

Autor: mik

Jako by neměl na trati dost práce s bandou soupeřů, ještě se mu do cesty staví létající překážky. Andrea Iannone (26) srazil ve víkendovém závodě MotoGP během Velké ceny Austrálie racka!

Když italský rychlík vyjel ve druhém kole na vedoucí pozici za horizont, čekalo ho překvapení. Na rozpáleném asfaltu se bezstarostně vyhříval racek. Jen o vteřinu později zaskočený Iannone vyplašeného ptáka čelním krytem své motorky sestřelil a odmrštil jeho bezvládné tělo na levou stranu dráhy. V závodě však bez větší újmy pokračoval a nakonec vybojoval za Márquezem a Lorenzem třetí místo.

Čekal na mě

„To byl, panečku, závod!“ radoval se jezdec stáje Ducati na Facebooku a přihodil fotografii, jak jeho stroj nebohého ptáka smetl. „Ten racek tam na mě čekal, na můj polibek.“

Phillip Island, kde se závod jel, je ptáků, tučňáků nebo koal plný, a tak možná ještě štěstí, že Iannone potkal jen dvoukilového racka. „Bylo to těžké, ale nakonec lépe, že se pokusil vzletět, protože kdyby zůstal na zemi, dostal by se mi pod přední kolo,“ dodal po incidentu, kdy mu jako památka na srážku zůstala v předním krytu díra.

Kdy ještě zvířata faulovala?

2001, baseball

Nadhazovač trefil letícího racka.Foto Facebook

Nadhazovač San Franciska Randy Johnson (52) svým nadhozem doslova rozprášil po hřišti v duelu s Arizonou letícího mořského racka.

2009, rallye

Během Argentinské rally srazil Villagra divokého koně.Foto archiv Blesk

Během Argentinské rallye Federico Villagra (46) srazil divokého koně. Toho náraz vymrštil téměř deset metrů do vzduchu, poté musel být utracen.

2010, golf

Philovi Mickelsonovi strčila do puttu hlavu housenka.Foto Twitter

Americkému golfistovi Philu Mickelsonovi (45) pokazila na Masters v Augustě pat nezbedná housenka, která spadla na green přímo do trajektorie jeho patu.

2015, cyklistika

Na Tour de France se letos cyklisté museli vyhýbat dobytku.Foto ČTK

Na letošní Tour de France se domácí cyklista Warren Barguil (23) ve sjezdu v rychlosti 80 km/h tak tak vyhnul stádu krav.

2015, surf

Mick Fanning utekl hrobníkovi z lopaty. Při závodě ho napadl žralok.Foto ČTK

Australan Mick Fanning (34) byl během surfařské soutěže v Jihoafrické republice napaden obávaným žralokem bílým. Zázrakem predátora odehnal.