Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno 17°C

Serena v slzách! Opustila ji láska, s pejskem vyhrála všechny grandslamy

Autor: nit

Tenistka Serena Williamsová zažívá těžké chvíle. Neopustil ji sice nikdo z jejích blízkých, ale i odchod věrné fenky Jackie, která s ní prožila celou kariéru včetně všech grandslamových titulů, jí zasáhl. „Je to láska mého života,“ prohlásila dojatá Williamsová.

Šestnáctiletá Jack Russel teriérka Jackie prožila s Williamsovou hodně, tenistka si ji v tašce nosila i na kurt. V úterý se ale slavná tenistka musela vyrovnat se smrtí svého miláčka.

„Dnešek je pro mě opravdu těžký. Moje zvláštní přítelkyně, do níž jsem se zamilovala v sedmnácti (dva týdny před mým prvním vítězným grandslamem) mě opustila. Byla šestnáct let mladá a před pár dny ještě sprintovala,“ oznámila Williamsová na Instagramu. „Její ubohé tělo ráno vypovědělo službu. S mým otcem, který byl u mě, jsme se s ní mohli rozloučit. Byla se mnou od roku 1999 a moc mi chybí. Když jsem vyšla ze sprchy, nebyla tam, aby mi olízala nohu a připomněla mi, jak moc mě má ráda.“

Už v průběhu úterka zveřejnila Williamsová video, v němž oznámila, že se Jackie přitížilo. „Tohle je láska mého života, jmenuje se Jackie. Je to úžasný pejsek a moc jí miluju. Znamená pro mě všechno, udělala můj život lepším,“ prohlásila Williamsová.

Čtyřiatřicetiletá Williamsová má za sebou jednu s nejlepších sezon. Přestože většinu roku bojovala s různými zraněními, vyhrála tři grandslamy a až na US Open vypadla v semifinále. Rok zakončila s pouhými třemi porážkami. Kvůli zraněním však ukončila sezonu už na začátku října a vynechala i Turnaj mistryň v Šanghaji.