Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Squashistu Koukala (vy)školili studenti z Akademie žurnalistiky: Honzo, jaké máte ponožky?

Autor: ps

Živí ho rychlé reakce a smeče, ale teď se pod palbu dostal on! Nejlepší český squashista Jan Koukal (32) čtyři hodiny odpovídal na zvídavé dotazy studentů Akademie žurnalistiky a nových médií. Dostalo se i na jeho ponožky!

V redakci Blesku i celém vydavatelství Czech News Center během praxe pomáhají zkušeným redaktorům přímo v integrovaném newsroomu. Učí se, jak postupovat a probíjet se novinařinou, o kterou projevili přihláškou do Akademie žurnalistiky zájem. Na školu se dostali a teď mají všechno jako na dlani!

Výuka jede, není čas zevlovat. „Tak jdeme na to,“ vyzval nervózní studenty k prvnímu rozhovoru v životě šestnáctinásobný mistr republiky ve squashi, jenž má díky mezinárodním turnajům procestovaný celý svět. „Kamera běží!“

Jeden se trémou třepe, druhá při kladení otázek nejistě přešlapuje, třetí zapomíná, na co se chtěl ptát. „Není sranda postavit se vedle někoho tak známýho a dělat s ním rozhovor,“ přikyvují studenti.

Studenti Akademie žurnalistiky zpovídali squashistu Jana Koukala.
Video se připravuje ...

Otázek se na Koukala valí spousta. „Kolik ještě přidáte titulů? Kdy bude squash na olympiádě?“ začíná se zvolna. „Chce to přitvrdit! Ptejte se na to, co lidi opravdu zajímá,“ apeluje redaktor Blesku. „Praštil jste někdy se squashem? Kolik vyděláte? Kolik jste prohrál v pokeru?“ Školení profesionálního sportovce začalo!

„Honzo, můžu vidět vaše ponožky,“ zarazí Koukala otázka blondýnky Báry. „Neřeknu. A proč ne? Já se stydím,“ pokračují v rozhovoru, který by se s přehledem mohl zveřejnit na webu www.blesk.cz (jeho úryvek najdete ve videu). Pozorná začínající „novinářka“ vypátrala zajímavost, o níž jen tak někdo neví. Koukal si na tréninky bere ponožky různých barev!

„Moc věcí mě nepřekvapí, ale tohle bylo dobrý. Musím říct, že tu vidíme několik dobrých potenciálních novinářů,“ chválil Honza po čtyřech hodinách vyčerpávajících odpovědí práci studentů Akademie. A my mu dáváme za pravdu…