Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Brankář Salák s rodinkou vyhlížejí Dědu Mráze: Žijí v sibiřském hradu!

Autor: as

Tak tenhle barák Děda Mráz rozhodně nepřehlédne! Až bude po zmrzlém Novosibirsku rozvážet vánoční dárky, příbytek reprezentačního hokejového brankáře Alexandra Saláka (28) ho praští do očí.

Na majestátný třípatrový dům už teď upozorňují rozsvícené smrčky. „Jsme pěkně barevní a kýčoví, ale neblikáme,“ smála se hokejistova manželka Michaela (29). Do města už dýchla zimní atmosféra, venku je pod nulou a bílo. „Ten sníh, to je nádhera. Nám se na té Sibiři prostě líbí!“ přiznala.

Tento týden Salák oslaví přesně rok v bráně Novosibirsku. Když předtím chytal u boháčů v Petrohradu, s rodinkou chodili na vycházky k Zimnímu paláci. Snad proto si před dvěma měsíci na Sibiři pořídili podobně reprezentativní sídlo. „To je náš sibiřský palác,“ představila Michaela na Instagramu jejich bydlení.

Tohle je hrad na Sibiři, kde bydlí Salákovi.
Tohle je hrad na Sibiři, kde bydlí Salákovi.

Postarat se o třípatrovou vilu a tři děti Fredericka (4), Sebastiana (2) a Charlotte Miu (9 měsíců) je pro ni pořádná fuška. „Konec nudy, můžu přeskládat šatnu,“ komentovala fotku po důkladném »úklidu« oblečení, do kterého se pustili její synkové. Ale co, hlavně že skončil cikánský život po hotelích!

Sladká pomsta Petrohradu

Je klíčovým mužem týmu, který vládne Východní konferenci KHL, pohybuje se v popředí gólmanských statistik. Salákovo angažmá v dresu Sibiru Novosibirsk nemá chybu. Zatím největší zážitek? Výhra 5:2 nad Petrohradem, odkud jej loni vyhodili! „Nic ti neudělá větší radost než dát na prdel týmu, který ti roztrhne rodinu, poboří veškeré zázemí a domov. Prostě tě hodí do koše,“ ulevila si paní Saláková. V té době byla se dvěma dětmi a v šestém měsíci těhotenství... Všechno zlé ale bývá k něčemu dobré. „Novosibirsk je o hodně lepší než Petrohrad!“ nepochybuje Míša.