Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední sbohem brankářské legendě Pavlu Srničkovi: Exmanželka nepřišla!

Autor: Petr Němec, top

Stěny smuteční síně v Bohumíně viděly a slyšely moře zármutku a zároveň úcty. Na dvě stě lidí přišlo dát poslední sbohem Pavlu Srničkovi (†47).

Rodina, přátelé a persony z kopané vzdali hold fotbalovému i lidskému pábiteli. Gólmanovi stříbrné party z EURO 1996, ikoně Newcastlu a trenérovi brankářů Sparty.

U katafalku s rakví zaplaveného věnci a květinami defilovaly dresy týmů, jejichž tyče »Srňa« tak skvěle hájil. Před očima truchlící matky, dětí Vendulky (26) a Maxima (12), sourozenců a přítelkyně Lidušky. Ta přišla a stála v ústraní. Sama se svým nepopsatelným smutkem. Chyběla jen Pavlova bývalá manželka a matka jeho dětí…

Když synovec zpíval se sborem píseň Až mě andělé zavolají k sobě svému krutě brzy zesnulému strýci, dojetí bylo nezměrné. Při mši se za Pavla modlily zástupy smutečních hostů včetně činovníků Sparty a delegace z Anglie.

Obřad, který bral za srdce, uzavřel průvod k Srničkovu domku. Tam došlo na rozloučení s velikánem a obrovsky fér mužem. „S Pavlem odešel z tohoto světa kus lásky a dobra,“ pronesl řečník slova, která by se dala tesat na Pavlův náhrobek. Čest jeho památce.

Lásko, díky za každou minutu

Ona před lety znovu zažehla lásku v jeho srdci. Rozchod s manželkou Pavlou prý Pavel Srniček nesl těžce. Když ale potkal usměvavou tmavovlásku Lidušku Horníkovou, bláznivě se do ní zamiloval. A ona do něho.

Na pohřbu se držela stranou, pak se ale vyznala ze svých citů. „Byl jsi úžasný muž. Děkuji za každou minutu, kterou jsme spolu mohli strávit. Zůstaneš navždy v mém srdci! Odpočívej v pokoji,“ napsala na sociální síť.

U katafalku, který byl obsypaný věnci a květinami, se promítaly Pavlovy fotky.
U katafalku, který byl obsypaný věnci a květinami, se promítaly Pavlovy fotky.