Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Českého hokejového boha ničil v NHL paličatý trenér: Vydíral Jágra!

Autor: mik

Příběhů se v NHL o (ne)stárnoucí hokejové ikoně Jaromíru Jágrovi (43) vyprávějí stovky. Ale ten, jak se musel vykoupit, aby pořád nevysedával na trestné lavici, asi ještě neznáte. To bylo tak…

Zní to v zámořské lize hokejových válečníků skoro jako pohádka, ale ta příhoda se před dvanácti lety skutečně stala. K dobru ji dal do placu během Utkání hvězd v Nashvillu trenérský bard Barry Trotz (53).

Ten totiž »Džegra«, válícího v sezoně 2003/2004 v dresu Washingtonu, vydíral! Jak? Kdykoli se Trotzův Nashville utkal s Capitals, paličatý kouč mu do omrzení nechával přeměřit zakřivení čepele jeho hole. A Jarda pokaždé podle pravidel mazal na dvě minuty »do chládku«.

Džentlmenská dohoda

„Načapal jsem ho tři sezony po sobě! Příští rok tak za mnou přijel a rovnou se ptal, jestli dneska budeme zase měřit. Tak jsem řekl asi jo,“ smál se Trotz. Jenže pak vymyslel šibalský plán. „Houkl jsem na něj, že dělám pro charitu. Takže když mi dá vlastní podepsanou hokejku, dnes ho nezměříme.“

A česká hvězda? Místo aby znovu vezla svoji hokejku otráveně k rozhodčím, přijela ke střídačce soupeře a vzdala se jí pro dobrou věc. „Vedle podpisu dokonce připsal smajlíka. A já už to na něj od té chvíle nikdy nezkusil,“ uzavřel lišák Trotz vyprávění o »vydírání«, které jako správná pohádka skončilo happy endem.

Jaromír Jágr nahrával Huberdeauovi na úvodní gól zápasu
Jaromír Jágr nahrával Huberdeauovi na úvodní gól zápasu