Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vonnové ruply nervy! Rozbila lyži kladivem, pak se omlouvala

Autor: ČTK, iSport.cz

Americká lyžařská hvězda Lindsey Vonnová se "pomstila" lyži, která jí vypnula při pátečním sjezdu v Světového poháru v La Thuile, a demonstrativně ji zničila kladivem. Video z destruktivní akce umístila na sociální síť, odkud ale záběry velmi záhy zmizely, načež královna rychlostních disciplín přispěchala s omluvou adresovanou výrobci lyží.

Nejprve uvedla, že video demonstrující její frustraci po nedokončeném závodě smazala, protože si uvědomila, že prohrávat je normální. "O to jsou pak sladší vítězství," vzkázala Vonnová. Později připojila oficiální prohlášení, ve kterém své počínaní označila za chybu.

Dodavateli materiálu, firmě Head, se omluvila, že akce rozhodně nebyla namířena proti ní. "Byla to velká chyba, kterou zplodila frustrace z toho neúspěšného závodu. To video mělo vyjádřit moje emoce, ale pochopila jsem, že by se to mohlo vykládat i jinak. Bylo to nešťastné," uvedla Američanka.

V pátek ji pád připravil o možnost předčasně získat malý křišťálový glóbus za vítězství v hodnocení sjezdu v SP. O den později už se ale na stejné sjezdovce dočkala a prvenství v disciplíně potvrdila druhým místem. Mohla oslavovat, přesto jí to nedalo a ještě se k události z předchozího dne vrátila. Přiznala, že vázání povolilo především kvůli její chybě.

"Včera jsem byla hrozně zklamaná, málo jsem kvůli tomu spala. Já normálně chyby nedělám, chci být vždy perfektní. Proto ty emoce, ale to video byla chyba," řekla ještě jednou na omluvu. Už předtím ji šéf výrobce Johan Eliasch ujistil, že jí nehrozí žádné následky. "Něco takového se stává. Jsou sportovci, kteří ničí tenisové rakety a golfové hole," konstatoval s nadhledem.

Lindsey Vonn posilovala i během focení plavkového speciálu
Lindsey Vonn posilovala i během focení plavkového speciálu