Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď bratra gólmana Srnička (†47): Ležel na ulici a já ho nepoznal!

Autor: vba

Při výklusu se mu zastavilo srdce a bezvládně se sesunul k zemi. Když tak ale Pavla Srnička (†47) viděl jeho bratr Milan (42), ani ho nepoznal. „Nebyl si vůbec podobný,“ kroutí Milan hlavou.

Ta zpráva ho zasáhla jako blesk. Když mu kamarádi 20. prosince loňského roku zavolali, že na cestě leží tělo připomínající bratra Pavla, Milan ihned jednal. „Vyrazil jsem k jeho domku. Tam se svítilo a já si oddechl,“ vypráví v rozhovoru pro Sport.

„Jenže mi nikdo neotvíral. Tak jsem šel k té cestě a najednou jsem viděl odraz modrých majáků. Byla už tma a ty jeho šedivé vlasy... Prostě když jsem ho uviděl, říkal jsem si, že to není on. Zase jsem si oddechl,“ vzpomíná Milan, který poté ovšem rozpoznal brankářovo oblečení.

Při rozloučení nejbližších v Bohumíně přehráli na plátně i Srničkovy fotbalové úspěchy.
Při rozloučení nejbližších v Bohumíně přehráli na plátně i Srničkovy fotbalové úspěchy.

Fotky na posteli

V nemocnici se pak dozvěděl zdrcující informaci. „Doktorka mi hned říkala, že od toho nemáme nic čekat. Že si myslí, že to Pavel nepřežije,“ tvrdí bratr bývalého reprezentanta.

Špatné prognózy si však Milan nepřipouštěl. „Byl jsem pořád u něj. I když byl v bezvědomí, mluvil jsem s ním. Hecoval jsem ho, ať už vstane. Dokonce jsem mu ty dny dokumentoval a říkal si, že mu udělám fotky, ať ví, jak vypadal, když ležel v posteli,“ zalesknou se Milanovi slzy.

Zjevuje se

V předvečer Štědrého dne ale bohužel přišla další rána. „Řekli nám, že má dvě procenta naděje. Došlo mi, že spolu trávíme poslední dny. Byli jsme u něj s rodinou a kamarády i o Vánocích,“ říká Milan.

Pavel Srniček nakonec svůj boj prohrál 29. prosince. „Lékaři zjistili, že otok se pořád zvětšuje. V úterý udělali pokus o jeho oživení, nic jiného už nezbývalo. A my už znali výsledek. O půl dvanácté byl prohlášen za mrtvého,“ kroutí hlavou Milan a dodává: „Ale pro mě ne. Pro mě žije dál. Přišel za mnou i ve snu a já ho pak držel, aby neodcházel...“