Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Soukalová o dvojím boji s rakovinou: Už jsme nevěřili, že to táta zvládne

Autor: bko

Dva z jejích blízkých si tím prošli, proto je to pro biatlonistku Gabrielu Soukalovou citlivé téma. S rakovinou bojoval její tatínek i přítel Petr Koukal. Oba těžkou životní zkoušku zvládli a Soukalová se teď snaží dodávat sílu i dalším nemocným – třeba jen tím, jak se pere na biatlonových tratích.

„Táta měl před pár lety rakovinu jater, už jsme ani nevěřili, že by to mohl zvládnout,“ přiznala Gabriela Soukalová v rozhovoru pro MF Dnes. „Ale štěstí při něm stálo a vyvázl,“ oddechla si česká hvězda. Její tatínek byl v nemocnici i před tím, než si v Chanty Mansijsku dojela pro celkové vítězství ve Světovém poháru.

Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny
Ruce na prsa a Hlídač koulí. Gabriela Soukalová s Petrem Koukalem propagují aplikace na prevenci rakoviny

Už první závod prý ale sledoval z pohodlí domova. „Takže i ze mě spadl strach, jestli je všechno v pořádku. Už několik let je těžce nemocný a jsem ráda, že je to teď lepší. Je to jedna z věcí, které tu přispěly k mé vnitřní pohodě,“ vykládala Soukalová poté, co si v sobotu zajistila velký křišťálový glóbus.

Soukalová o nahých fotkách: Překvapily mě samé pozitivní ohlasy
Video se připravuje ...

Zkušenost s rakovinou má ovšem i její přítel, badmintonista Koukal . „I Petr si prošel podobnými problémy,“ připomíná Gábina, která proto s lidmi bojujícími se zákeřnou chorobou hodně soucítí. „Ráda bych pomohla komukoliv,“ řekla MF Dnes.

„Také tím, jak závodím, jak se na trati rvu a jak se mi občas něco podaří, bych chtěla lidem se zdravotními problémy dodávat odvahu a důvěru v sebe sama. Že když si člověk něco zamane a tvrdě za tím jde, tak to nakonec i dokáže,“ podporuje Gabriela Soukalová na dálku všechny, kdo se musí postavit kutému soupeři v podobě rakoviny.

Ruce na prsa a Hlídač koulí. Nazí Soukalová s Koukalem bojují proti rakovině - čtěte ZDE »

Maminka Gabriely Soukalové: Roztržitost? Bývalo mnohem hůř
Video se připravuje ...

Šílenství kolem Soukalové! Pro její podpis přišly dva tisíce lidí
Video se připravuje ...

Soukalová zářila v červeném. Bude to hřát navždy, řekla s glóbem
Video se připravuje ...

Virtuoska Soukalová: Podívejte, jak vystřihla Smetanovu Vltavu
Video se připravuje ...