Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Za 50 dní tu začne nároďák misi na EURO 2016: Projděte s námi francouzské zázemí!

Autor: om

Dva chlapi brázdí trávník sekačkami, pěkně šlapou, žádné sezení za volantem. Nálada nic moc, poslední zápas druhé ligy tu domácí FC Tours prohráli s Nimes 1:2 a je desáté.

Na tento trávník 9. června vyběhnou Vrbovi vyvolení možná i s kapitánem Tomášem Rosickým. Poprvé ve Francii, dějišti fotbalového Eura (10. června – 10. července).

„Češi? Jasně, jen si to u nás prohlédněte!“ kývá hlavou správce, který o pronájmu hřiště pro účastníky šampionátu dobře ví, i když žádné zápasy se tu hrát nebudou.

Na stadionu v Tours budou svěřenci Pavla Vrby během EURO 2016 trénovat.
Video se připravuje ...

Stade de la Vallée du Cher – podle řeky Le Cher v sousedství – trochu připomíná Bazaly. Kapacitu má 13 500 míst a hrával tu exslávista Tavares. Nejstarší podélná tribuna má střechu na letité dřevěné konstrukci.

Správce se loučí a leze nahoru cosi záplatovat. Novější tribunu za bránou už drží kovové nosníky, další dvě jsou bez střechy. Při českých trénincích spolehlivě zakryjí to, co kouč Vrba bude chtít skrýt, leda by něco vykecali kroužící racci.

Ale první trénink má být otevřený veřejnosti – to bude takové české Bonjour ve městě, které se při šampionátu stane jejich domovem.

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba na tiskové konferenci před utkáním se Švédskem
Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba na tiskové konferenci před utkáním se Švédskem