Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kousek od tragédie! Hvězdičku Leicesteru málem zabila vrtule

Autor: bko

Chybělo jen málo a závěr snové sezony fotbalistů Leicesteru mohla poznamenat obrovská tragédie. Při cestě na nedělní vyhlašování cen pro nejlepší hráče sezony v Premier League si záložník Demarai Gray nedával pozor při vystupování z vrtulníku na londýnském heliportu. Jen duchapřítomnost tamních pracovníků mu zachránila život.

V neděli panovala v Leicesteru dobrá nálada. Po vítězství nad Swansea 4:0 je lídr soutěže už velmi blízko k potvrzení senzačního titulu. Nelze se divit, že hráči Leicesteru byli netrpělivě očekávaní v Londýně na ceremoniálu, kam se vydali v pěti helikoptérách.

Gray však po přistání z vrtulníku omylem vystoupil špatným směrem a dostal se do nebezpečné blízkosti zadní vrtule, která se stále točila a mohla se změnit ve smrtící nástoj. Pracovníci heliportu museli rychle zareagovat - nejprve na mládežnického reprezentanta zakřičeli a pak ho doprovodili bezpečným směrem. K velké katastrofě ale moc nescházelo.

Na cenách nakonec podle očekávání bodoval Grayův spoluhráč Rijád Mahrez, který se stal vůbec prvním hráčem z Afriky, který prestižní ocenění získal.

Demarai Gray se nečekaně ocitl v ohrožení života
Demarai Gray se nečekaně ocitl v ohrožení života

2683252:gallery:true:true