Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Uražené české hvězdy. Plíšková se Strýcovou po porážkách naštvaně opustily kurt

Autor: pan

Před dvěma týdny po vítězné semifinálové fedcupové bitvě se Švýcarskem radostně řádily na kurtu, teď však Karolína Plíšková a Barbora Strýcová zažívají úplně jiné pocity. A nutno říct, že se s nimi zrovna dvakrát dobře nevyrovnaly.

Turnaj ve Stromovce J&T Banka Open nabízí divákům navzdory nepříznivému počasí, které zápasy úvodní dny provázelo, parádní tenisovou podívanou. A jednu z hlavních rolí v něm stejně jako minulý rok hrají domácí tenistky.

V sobotním finále si to o titul rozdají znovu ve skvělé formě hrající Lucie Šafářová , která vyzve grandslamovou vítězku US Open z roku 2011 Australanku Samanthu Stosurovou.

V pátečním semifinále si však brněnská rodačka musela poradit s Karolínou Plíškovou , která do zápasu vzhledem k předcházejícím výkonům nastupovala jako mírná favoritka. Před svojí parťačkou z fedcupového týmu se však po porážce 4:6 a 6:7 musela sklonit.

"Je to krásný, krásný. Jsem strašně šťastná, že po té době, co jsem bojovala s nemocí, tak jsem se dostala znovu do finále a zrovna v Praze," řekla Šafářová po utkání.

Na rozhovor nečekaly


To na kurtu jinak sebevědomá Karolína po porážce už klidná nezůstala. Nečekala na domluvený pozápasový rozhovor a naštvaně opustila kurt.

"Bohužel Karolína odešla z kurtu pryč podobně jako včera Barbora Strýcová . Tohle prostě dívky těžko vstřebávají a zatím nejsou schopné se nad to povznést a říct dvě tři věty vám, televizním divákům, protože to je servis především pro vás," ozřejmil celou situaci komentátor přímého přenosu České televize Marek Svačina.    

K utkání se osmnáctá hráčka světa vyjádřila už zklidněná na pozápasové konferenci.  „Lucka hrála moc dobře, solidně, nedělala vůbec chyby a v důležitých momentech zahrála o trošku líp. Nepředvedla jsem výkon jako v předchozích zápasech, ale byla to levačka. Má jiný styl a hrála dobře a já se necítila úplně v pohodě. Přes prohru z toho nejsem špatná, obhájit se podaří málokomu a mám za sebou dobrý turnaj," řekla loňská šampionka.

Stejný výstup, jak již komentátor České televize zmínil, předvedla o den dříve další hrdinka fedcupových bojů Barbora Strýcová, která pro změnu neunesla porážku s finalistkou turnaje Samanthou Stosurovou, které podlehla po velkém boji 3:6, 7:6 a 6:7.