Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Horor! Fotbalový talent (†19) jel z narozenin, zemřeli i dva jeho kamarádi (†18)

Autor: bko

Německé fotbalové fanoušky v neděli zasáhla smrt mladého hráče bundesligového Hannoveru Niklase Feierabenda (†19), který zemřel při tragické autonehodě po cestě z oslavy svých narozenin. Auto s pěti mladými lidmi na silnici mezi Hiddestorfem a Pattensenem v Dolním Sasku narazilo do stromu a odletělo do pole. Vedle fotbalového talentu zemřeli další dva cestující, řidič byl vážně zraněn.

Feierabend měl čerstvě po maturitě, před třemi dny oslavil své devatenácté narozeniny, patřil mezi nejtalentovanější hráče Hannoveru. S prvním týmem už absolvoval zimní tréninkový kemp v Turecku a za odměnu podepsal novou smlouvu.

„Je to velmi slibný talent, který má všechny předpoklady hrát bundesligu,“ chválil ho sportovní ředitel klubu Christian Möckel. Devatenáctiletý hráč už byl několikrát nominovaný k bundesligovému zápasu, ale do hry ještě nezasáhl.

Tři z pěti mladých lidí v neděli brzy ráno zahynuli při tragické nehodě, jedním z nich byl i fotbalista Niklas Feierabend
Tři z pěti mladých lidí v neděli brzy ráno zahynuli při tragické nehodě, jedním z nich byl i fotbalista Niklas Feierabend

Jenže slibně rozjetou kariéru přervala v nedělních brzkých ranních hodinách tragická nehoda. Opel Astra s pěti lidmi narazil na rovném úseku silnice do stromu a skončil v poli. Havarovaného auta si všiml projíždějící vůz v šest hodin ráno a zavolal záchranku.

Feierabend a kamarád (†18) s kamarádkou (†18), kteří seděli na zadních sedadlech a zřejmě nebyli připoutaní, byli na místě mrtví, řidič byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice. Byl mu také odebrán vzorek krve, aby se zjistilo, zda nebyl pod vlivem alkoholu. Poslední cestující má lehčí zranění. Příčina nehody není známá.

Mladík byl v sobotu odpoledne na zápase hannoverské devatenáctky, ze kterého kvůli krvavému zranění musel po půl hodině odstoupit. Večer se pak vydal oslavit své čtvrteční devatenácté narozeniny. Ranní cesta autem se mu ale stala osudnou...

„Všichni spoluhráči, trenéři, zaměstnanci klubu, fanoušci a všichni lidé z Hannoveru jsou hluboce v šoku,“ napsal Hannover na svém webu. „Niklasi – nechceme a nikdy na tebe nezapomene,“ stojí v prohlášení.