Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ceny Hokejista sezony: Vládl Liberec a Červenka!

Autor: ČTK, nem

Uplynulý extraligový ročník naprosto opanovali na ledě, ale i na pondělním udílení cen. Hráči Liberce si na Hokejistovi sezony převzali hned pět trofejí! Tu absolutní – pro hráče sezony – jim ale sebral Roman Červenka (30), jemuž výkony v dresu Chomutova vynesly angažmá ve švýcarském Fribourgu. Blesk také v rámci galavečera vyhlásil nejlepšího obránce, jímž se stal Jakub Jeřábek.

Mistr světa z roku 2010 Roman Červenka měl dvě ceny jisté již před dnešní akcí v pražském Clarion Congress hotelu. Stal se nejproduktivnějším hráčem soutěže, když v 49 zápasech základní části nasbíral 61 kanadských bodů za 23 bodů a 38 asistencí. Druhého Daniela Přibyla ze Sparty tak porazil o šestnáct bodů. Červenka zároveň převzal trofej pro nejčastěji zvoleného nejlepšího hráče utkání.

Jinak ale ceny přebírali zástupci Liberce. Nejlepším trenérem byl zvolen Filip Pešán, nejlepším brankářem Ján Lašák, nejlepším nováčkem Dominik Lakatoš, nejlepším hráčem play off obránce Radim Šimek a vítězem takzvaného Radegast indexu se stal Jan Výtisk . Dvě trofeje získali Tygři jako tým - Prezidentský pohár pro vítěze základní části a Masarykův pohár pro vítěze play off a mistra.

Dvakrát na pódium přišli i zástupci Komety Brno. Brankář Marek Čiliak získal Zlatou helmu, Jozef Kováčik cenu hokejových fanoušků webu iSport.cz. Na Moravu putovala i trofej ČTK pro nejslušnějšího hráče, kterou získal Petr Holík ze Zlína. Nejlepším střelcem byl s 25 góly Dominik Kubalík z Plzně, jeho spoluhráče Jakuba Jeřábka před odchodem do Kontinentální ligy Blesk zvolil nejlepším obráncem. Tradičně byl vyhlášen i nejlepší rozhodčí, kterým se stal Stanislav Barvíř.