Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nehoda fotbalisty (†19): Řidič (21) měl 1,8 promile, zabil i dva kamarády (†18)

Autor: bko

Odřený kmen stromu zdobí květiny a svíčky, půda kousek v od silnice je rozrytá od vraku auta. Na okresní silnici v Dolním Sasku už jen pár věcí připomíná nedělní nehodu, která připravila o život tři mladé lidi včetně nadějného fotbalisty bundesligového Hannoveru Niklase Feierabenda (†19). A v troskách je i další život - deník Bild totiž informuje, že řidič (21), který je s těžkými zraněními v nemocnici, měl v krvi téměř dvě promile alkoholu a policie bude nehodu řešit jako zabití.

Bylo jich pět kamarádů ze střední školy v Hemmingenu. V sobotu slavili narozeniny nadějného fotbalisty Niklase, který měl nakročeno do áčka bundesligového Hannoveru, kde už podepsal smlouvu.

Tři z pěti mladých lidí v neděli brzy ráno zahynuli při tragické nehodě, jedním z nich byl i fotbalista Niklas Feierabend
Tři z pěti mladých lidí v neděli brzy ráno zahynuli při tragické nehodě, jedním z nich byl i fotbalista Niklas Feierabend

Jenže stačilo jedno osudové rozhodnutí a všechno je jinak. Pětice v neděli nad ránem nasedla do Opelu Astra, za jehož volant se posadil jednadvacetiletý mladík. Ten pak na rovném úseku silnice napálil do stromu, sešrotované auto skončilo několik metrů od krajnice.

Niklas Feierabend (†19), Robert K. (†18), Anna D. (†18). Tři mladí kamarádi, kteří seděli vzadu (a nebyli připoutaní), zemřeli na místě. Spolujezdec (20) a řidič (21) jsou s vážnými zraněními v nemocnici.

Zbytečná tragédie je ještě umocněná informací deníku Bild, že řidič měl v krvi 1,8 promile alkoholu. „Budeme nehodu vyšetřovat jako případ zabití,“ připustil státní zástupce Thomas Klinge.