Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Biatlonová královna Soukalová se vdala: Už je Koukalová!

Autor: top

Ti dva se toho prostě nebojí! Pátek třináctého a ještě k tomu v květnu si vybrali pro svatbu Gabriela Soukalová (26) a Petr Koukal (30). Nejlepší biatlonistka světa a reprezentant v badmintonu si dnes v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci na Lounsku řekli ANO. Už je Koukalová!

Na pověry s nimi nechoďte. „Svatba v máji, do roka máry,“ zní známá pranostika. A o pověsti pátku třináctého snad ani není třeba mluvit. Jenže Petr a Gábina do toho na just praštili právě v den, který prý přináší smůlu.

„Nebylo to žádné impulzivní rozhodnutí, svatbu jsme připravovali několik měsíců. Termín jsme vybrali tak, aby vyhovoval našim sportovním kalendářům a nezalekli jsme se ani pověr, které se váží ke květnu nebo k pátku třináctého,“ vzkázali novomanželé v tiskové zprávě.

Jak se Gábina ohledně jména rozhodne, bylo svatebčanům jasné už z pozvánky, kterou dostali. Bylo na ní pouze jméno nevěsty. První písmeno v jejím příjmení pak bylo přelepeno proužkem papírku. Po jeho odtržení zmizelo "S" a ze jména Soukalová se stalo Koukalová .

Veselku ale přísně tajili. „Přátelům jsme vše řekli, naštěstí máme kolem sebe lidi, kteří umí udržet tajemství,“ poznamenala Gábina s Petrem. Nakonec dorazil zástup 120 svatebčanů, mezi nimi i biatlonový šéftrenér Ondřej Rybář či prezident biatlonového svazu Jiří Hamza. Po obřadu ve venkovním amfiteátru se všichni přesunuli na hostinu do soukromého pivovaru v nedalekém Zichovci.

Novomanželé také prozradili, jak proběhly zásnuby. "Bylo to romantické překvapení na Žižkovské věži v Praze. Jeden z nejhezčích večerů v mém životě. Celý Světový pohár jsem tak jezdila jako zasnoubená slečna. Možná i proto se mi tak dařilo," uvedla už paní Koukalová, která ovládla celkové pořadí SP jako druhá Češka.

První foto nevěsty!
První foto nevěsty!

Dvojnásobná medailistka z olympiády v Soči a osminásobný mistr republiky, který nesl vlajku na letních Hrách v Londýně, spolu chodí dva roky. Od loňského léta bydlí v Petrově pražském bytě. „Pocházím z Jizerek, z drsného severu, tak jsem v Praze hrozně ráda. Užívám si to,“ prozradila Gábina.

Vtipné je, že pokud dle zvyklostí převezme příjmení po manželovi, pouze si změní počáteční písmeno ze S na K. A svatební cesta? Jak jinak než k moři. „Něco vybereme last minute,“ odhalila dovolenkové plány ve středu na vyhlášení Biatlonisty roku. Tehdy ještě málokdo věděl, že mluví o líbánkách.

Chtěli je rozdělit!

Dohromady se dali před dvěma lety. Když Petr tehdy přijel za Gábinou na soustředění, kde trénovala s mužskou reprezentací, prošel vztah zatěžkávací zkouškou.

„Čekalo tam na mě dvanáct vlčáků v čele s trenérem,“ vylíčil v minulosti Koukal pro časopis Téma. „Snažili se nás rozdělit. Ale otočilo se to proti nim. Čím víc mě štvali proti Petrovi, tím víc jsem chtěla být s ním,“ prozradila Gábina. Bok po boku toho už stihli docela dost. Nafotili akty na podporu boje proti rakovině, s níž kromě Petra vede boj i Gábiny otec, ze stejného důvodu natočili i videoklip...