Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Showman Wawrinka: O pauze hrál s podavačem, po výhře se natáčel

Autor: iSport.cz

Švýcarský tenista Stan Wawrinka se při osmifinále French Open proti Victoru Troickému ze Srbska ukázal jako rozený bavič. V zápase sice musel zlomit tuhý odpor soupeře, který ho v tie-breaku obral o druhý set, ale třeba při pauze, kterou si Srb vzal na ošetření, vyzval Wawrinka ke hře podavače míčků.

I pro soupeře je nepříjemné, když se tenista na velkém turnaji nechá ošetřovat. Aby Stan Wawrinka v zápase s Troickým nevychladl, při zdravotní pauze si pozval na kurt podavače míčků, aby si s ním zapinkal. A klučina se činil, zaplněné hlediště navíc každý jeho úder odměňovalo potleskem.

"Trochu jsem se nudil, tak jsem si s ním začal povídat. Ptal jsem se ho, jestli hraje tenis. A pak říkám, dobře, pojďme hrát," vysvětloval pak Wawrinka, jak celý nápad vznikl.

A po zápase, který nakonec vyhrál 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 6:3 a 6:2, zase Švýcar předvedl, jak je na tom s moderními technologiemi. Po vítězném míčku popoběhl na lavičku, kde popadl telefon a začal natáčet video na svůj účet na sociální síti Snapchat, při čemž gesty vyzýval fanoušky, aby vstali a spustili pořádný rachot.