Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Černý sportovní víkend: Tři mrtví, cyklista je v kómatu!

Autor: geb

O víkendu se sport zahalil do černých barev. Hned třikrát! Uznávaný cyklista zemřel při »pouťovém« závodě, plochodrážní mladíček smolně ztratil přilbu a basketbalista z NBA se dobýval do cizího bytu. A o život bojuje ještě jeden cyklista…

David Caňada (†41)

Cyklista spadl na hlavu

Španělský cyklista spadl na hlavu.Foto Profimedia

Měl to být pohodový závod rekreačních cyklistů. Změnil se však v katastrofu! David Caňada při něm po pádu zemřel. Elitní profesionál, který skončil v roce 2009, spadl podle listu Heraldo po kolizi s jiným jezdcem na hlavu. Rodák ze Zaragozy vystřídal během silniční kariéry dresy stájí ONCE, Mapei-Quick Step a Saunier Duval. Životní úspěch oslavil v roce 2006, kdy vyhrál etapový závod Kolem Katalánska.

Bryce Dejean-Jones (†23)

Basketbalistu střelili do břicha

Amerického basketbalistu střelili do břicha.Foto Profimedia

Basketbalista z týmu New Orleans Pelicans zemřel po střelné ráně do břicha, kterou schytal, když se v noci na sobotu dobýval do cizího bytu v Dallasu. Policie našla hráče NBA v tratolišti krve, v nemocnici už mu lékaři život nezachránili. Podle výpovědi obyvatele bytu Dejean-Jones vykopl ve tři hodiny ráno dveře a vešel dovnitř. S mužem, který na něj po vstupu do jeho ložnice vystřelil, se podle všeho neznal.

Krystian Rempala (†18)

Plochodrážník narazil na hrazení

Rempalovi při pádu upadla helma, na to zřejmě doplatil.Foto Foto Radioo90.pl

Mladík podlehl následkům zranění hlavy ze závodu domácí extraligy. Minulou neděli hájil barvy plochodrážníků Unie Tarnov na oválu týmu Rybnik, když ve druhé jízdě došlo k neštěstí. Po tvrdé kolizi hned v první zatáčce Rempalovi spadla přilba a hlavou narazil na hrazení. Po týdnu i přes veškerou péči svůj boj o život prohrál. Včerejší sedmé kolo nejvyšší polské soutěže bylo okamžitě odvoláno.

Stig Broeckx (26)

Cyklistu srazila motorka

Broeckx je po pádu zaviněném motorkou v kómatu.Foto Twitter

Další cyklistický masakr: Dvě doprovodné motorky smetly v sobotu 19 jezdců! Stalo se to během závodu Kolem Belgie, nejvíce to odnesl jezdec stáje Lotto-Soudal, který leží v kómatu s krvácením do mozku v nemocnici v německých Cáchách.