Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vzpoura! Gulbis s Goffinem odmítli hrát na French Open v dešti

Autor: zal

To tu ještě neměli. A to Paříž zažila mnoho revolucí. Na tenisovém French Open se včera vzbouřili Ernests Gulbis a David Goffin. Odmítli hrát v dešti.

Sychravé počasí ničí French Open. V pondělí se do míčku ani nepinklo a ani včera neustávající déšť tenisu nepřál. Přesto se pořadatelé rozhodli, že se bude hrát – a to minimálně dvě hodiny, aby nemuseli zase vracet drahé vstupné.

Rozzlobení

Jestli u někoho nenašli pochopení, pak to byli Lotyš Gulbis a Belgičan Goffin, kteří se utkali ve čtvrtém kole. Už po třech odehraných gamech se začali dohadovat s rozhodčí. „Při každém pohybu můžu spadnout,“ stěžoval si Goffin a Gulbis jen kroutil hlavu a povídal něco o tom, že Eva Asderaki, která seděla na umpiru, asi nikdy nehrála tenis. A pak se prostě oba sebrali a i přes naléhání rozhodčí odešli z kurtu.

Udělali dobře

Jejich kuráž jim pak záviděly Rumunka Halep a Polka Radwaňská, které se k podobně radikálnímu kroku neodhodlaly a překvapivě v dohrávkách ztratily dobře rozehrané zápasy. „Gratuluju jim. Dobře udělali,“ pronesla Halep. „Jsem jednoduše překvapená a naštvaná. Tohle je grandslam. Jak tady můžou dovolit hrát v dešti?“ vztekala se Radwaňská, kterou vyřadila Bulharka Pironkova.

Ernests Gulbis marně hledá ztracenou formu
Ernests Gulbis marně hledá ztracenou formu