Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pohřeb reprezentanta a bohemáka Jakubce (†60): Sbohem, první z šampionů!

Autor: zal

Zpráva o nečekaném úmrtí Františka Jakubce (†60), který si minulý pátek vzal život skokem ze sedmého patra, všechny hluboce zasáhla. Dnes se s ním přišla do Strašnického krematoria rozloučit rodina, kamarádi i řada fotbalových legend.

„Je nám líto, že jsi nás opustil jako první z mistrovského týmu. Budeme na tebe vzpomínat s úctou a tvoje kousky plné fotbalové radosti nám nikdo z paměti nevymaže,“ pravil ve smuteční řeči Jaroslav Němec, který si byl s Františkem hodně blízký. A to v době, kdy Klokani získali historický jediný titul (sezona 1982/83), i později, když jejich kariéry skončily.

Pohřeb fotbalového reprezentanta Františka Jakubce.
Video se připravuje ...

Uctít památku skvělého pravého beka, který odehrál 25 zápasů v národním dresu, přišli i ostatní členové legendárního mančaftu, ale i další osobnosti. Namátkou Karol Dobiáš, Horst Siegl, Petr Rada a samozřejmě i ikona z Ďolíčku Antonín Panenka. „Vždy to byl velmi příjemný společník, veselý a družný. A také výborný fotbalista. Je to smutný konec,“ zavzpomínal Panenka.

Františka Jakubce doprovodila na onen svět čestná stráž z hráčů AFK Podolí, kde poslední léta trénoval, a hlas Bona z kapely U2, který pěl hit Where The Streets Have No Name.

Smuteční síň zaplnily věnce a květiny.
Smuteční síň zaplnily věnce a květiny.