Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Francouzský »luxus« si fotbalisté vychutnají: Vrbovi napoví i hotelová Mona Lisa!

Autor: om

Dřevěné schodiště ve staré budově vrže pod nohama, aby bylo jasno, že tahle budova něco pamatuje. Vítejte v Chateau Belmont, od středy sídle české fotbalové reprezentace.

V rozlehlé zahradě zpívají ptáci a kolem jezírka špacírují kmeti z přilehlého domova důchodců. V těchto kulisách se Češi ubytují ve Francii, dějišti fotbalového mistrovství Evropy.

„Vybírali jsme s důrazem na to, abychom měli klid,“ řekl Pavel Vrba. Trefil dobře, nejen hotel, kde bude výhradně český tým, ale i park budou během turnaje uzavřeny. V 135tisícovém městě Tours v centru Francie vznikne český ostrůvek.

Žena na stropě

Ona ta čtyřhvězdičková paráda sice není na dnešní poměry žádný extra luxus, ale má duši. Ve staré budově z osmnáctého století bude bydlet realizační tým. Podlaha se místy lehce houpe, hlavně schodiště, ale vše tlumí masivní koberce. Postele jsou vysoké s tlustými matracemi. A když sejdete dolů do salonku, ze stropu se na vás dívá tajemná žena, která trochu připomíná Monu Lisu. Snad Vrbovi napoví správnou sestavu… „Není to nikdo konkrétní, ale jo, Moně Lise je trochu podobná,“ usmívá se ředitelka hotelu Vanessa Jobard

Čeští fotbalisté budou na Euru bydlet ve čtyřhvězdičkovém hotelu Chateau Belmont.
Video se připravuje ...

Pozor, je slyšet

Hráči budou doma v přilehlé nové budově, kde to působí přece jen méně historicky. Až budou korzovat po zahradě, měli by vědět, že šéfové nedobrovolně naslouchají. Obrovská dřevěná okna staré budovy totiž moc netěsní, takže zvenku je vše slyšet.

Co je velkolepé, jsou koupelny. Mají sprchu i vanu a dvě umyvadla. Skoro škoda, že se fotbalisté nemalují. Záchod je sice je jeden, ale v samostatné místnosti a taky obrovský, i když tam to místo člověk moc nevyužije. Hlavně, že tu nikdo nechce, aby se toaletní papír vyhazoval do koše.

Zahrada je okrasná, trávník pěkně střižený, na bago tu plac není. Místní zahradník hospodařící ve skleníku by z míče neměl radost. A tak hráči můžou třeba v klidu pozorovat docela velké rybky v jezírku. Je jich tam celé hejno, ale zlatá chybí. Plnění postupových přání bude na vás, pánové!

Odpočinek a relaxaci budou mít zajištěnou v hotelu
Odpočinek a relaxaci budou mít zajištěnou v hotelu