Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oštěpař Jan Železný: Překvápko k padesátinám!

Autor: top

Sportem oslavil 50. narozeniny oštěpařský doyen Jan Železný. Na »klacek«, jak sám říká, už sice kvůli nedávnému zranění ramena nesáhne, místo něho ale posílá do dálky golfové míčky. „Všechno ostatní naštěstí dělat můžu,“ říká trojnásobný olympijský vítěz.

Ve čtvrtek se tak zúčastnil charitativního golfového turnaje pro Nadaci AGEL. A přestože dopředu hlásil, že k padesátinám oslavu nechystá, čekalo na něho překvapení v podobě dortu a padesáti golfových míčků. „To se hodí každému hráči, snad mi zásoba nějaký čas vydrží. Moc mile mě to překvapilo. Když při vyhlašování vítězů začali kolem pódia pobíhat kuchaři, už jsem tušil, že se něco chystá,“ přiznal držitel stále platného světového rekordu.

Mezi gratulanty byli i modelka Jitka Kocurová nebo tenista Radek Štěpánek, jenž do dobročinné dražby věnoval osobní lekci tenisu. Za trénink s daviscupovým reprezentantem a podepsanou raketu Novaka Djokoviče zaplatil jeden z účastníků dražby 230 tisíc korun, celkový výtěžek turnaje ve Mstěticích byl pak neuvěřitelných 700 tisíc korun.

Moderátorka akce Kocurová přiznala, že takovou dražbu ještě nezažila a tolik peněz z ní nikdy nezískala. „Pomalu jsem ani nestíhala sledovat, kdo kolik přihazuje,“ smála se.

Olympijská vítězka Barbora Špotáková se v Londýně v roce 2012 raduje se svým koučem Janem Železným
Olympijská vítězka Barbora Špotáková se v Londýně v roce 2012 raduje se svým koučem Janem Železným