Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jako Schumacher? Cyklista (26), kterého srazila motorka, je ve vegetativním stavu

Autor: ČTK

Cyklista Stig Broeckx , který je od pádu v květnovém závodu Kolem Belgie v umělém spánku, má vážně poškozený mozek a je ve vegetativním stavu, kdy nereaguje na zvuky ani na pohyby.

Vedení stáje Lotto-Soudal, za niž šestadvacetiletý Belgičan jezdil, o jeho vážném stavu informovalo na svých internetových stránkách.

Broeckx byl obětí nehody ve třetí etapě, do které se zapletlo celkem 19 jezdců a dva doprovodné motocykly. Kvůli krvácení do mozku podstoupil dvě operace a nyní se ho lékaři v nemocnici v Genku pokusili probudit z umělého spánku.

"Stig bohužel nereaguje na zvuky ani pohyby. Je ve vegetativním stavu a je velmi těžké předpovědět, jestli se mu alespoň částečně vrátí vědomí," uvedla stáj v prohlášení.

Šestadvacetiletý Belgičan, kterého během krátké doby srazila motorka při závodě už podruhé, tak bohužel připomíná příběh legendy formule 1 Michaela Schumachera. Ten byl po pádu na lyžích v komatu rok a o jeho současném stavu nejsou žádné zprávy, ale zřejmě také nevnímá své okolí a pokroky se nedostavují.