Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak dopadli na EURO fanoušci, kteří vyběhli na hřiště? Selfie s Ronaldem i rána o zem

Autor: ps

Selfie s největší hvězdou EURO Cristianem Ronaldem, oslava gólu s Chorvatem Lukou Modričem nebo jen přeběhnout po hřišti? Ve Francii už na trávník vběhlo 6 fanoušků a ani jeden (zatím) nebyl potrestaný! Tohle že mají být ty přísné opatření, které se před turnajem chystaly?

Už v základních skupinách se našlo pět exhibicionistů, kteří chtěli »ulovit« svůj poklad. Ten šestý unikl ochrance z hlediště ve čtvrtfinále duelu Portugalsko – Polsko. Ten padl tvrdě k zemi poté, co ho rychle dohnala smečka pořadatelů. (Portugalský svaz také za narušitele zaplatí pokutu 5 000 eur, což je asi 135 tisíc korun.)

V základní části byli uspokojeni dva »hodní výtržníci«. Kdyby dostal portugalský fanoušek doživotní zákaz na fotbal, mohlo by mu to být jedno. Má totiž ze zápasu s Rakouskem selfie s obdivovaným Ronaldem přímo ze hřiště EURO! A fotbalová ikona ho dokonce bránila před ochrankou. Portugalec tak má trofej k nezaplacení…

Že by se takové chování mělo trestat? Určitě ano, ale benevolentní UEFA tak přísné kvóty nemá. „Tento fanoušek nebude nijak potrestán,“ stojí v oficiálních análech. Ale dovedete si představit tu nejčernější myšlenku, že by měl v ruce třeba nůž a hvězdného kapitána zranil? Také by nenásledoval žádný postih?

To je gesto! Ronaldo zabránil, aby ochranka uprchlíka zneškodnila. Dali jedno selfíčko!
To je gesto! Ronaldo zabránil, aby ochranka uprchlíka zneškodnila. Dali jedno selfíčko!

Podobná situace se opakovala v duelu Chorvatska s Tureckem. Jedinou trefu balkánského týmu zaznamenal Modrič . Běžel k tribuně, odkud proti němu vyběhl chorvatský fanoušek. Oba byli v takové euforii, že jedinou branku zápasu oslavili spolu! Až za několik vteřin záložník Realu Madrid zaregistroval, že to není nikdo ze spoluhráčů.

„Ještě, že to nebyl někdo z turecké strany, díky Bohu za to. Co se stalo, stalo se, nebylo to nijak nebezpečné. Ten kluk, co na hřiště vběhl, měl pozitivní chování,“ řekl k incidentu. Ano, tentokrát to byl hodný jouda, ale co kdyby to bylo naopak? Ani tento případ se netrestal. Stejně, jako všechny ostatní…