Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Exspoluhráč Limberského z Plzně: Také ho chytili s alkoholem za volantem

Autor: bko

Další člen mistrovské party z fotbalové Plzně má problém. A stejně jako v případě reprezentanta Davida Limberského kvůli alkoholu za volantem. Podle serveru krimi-plzen zastavili policisté minulou neděli ráno policisté poblíž plzeňského nákupního centra vůz, který řídil obránce Tomáš Hájovský. Dechová zkouška byla pozitivní. „Přístroj ukázal více než 1%,“ informovala mluvčí policie.

Hájovský nepatří mezi jména, která by v Plzni udělala díru do světa, přesto měl slovenský obránce podíl na prvním mistrovském titulu Viktorie v sezoně 2010/11, během níž nastoupil čtyřikrát v základní sestavě týmu, ve kterém patřil mezi klíčové opory David Limberský .

Nyní mají oba další společnou zkušenost. Byli chyceni za volantem pod vlivem alkoholu. Limberský se svým vozem naboural loni v Praze a měl v krvi také přes jedno promile alkoholu. Pohřešek Hájovského, který naposledy hostoval z Příbrami v druholigových Českých Budějovicích, se naštěstí obešel bez škod.

Policejní mluvčí popsala, jak kontrola probíhala: „Řidič vozidla Škoda Octavia 33letý cizinec nepředložil žádný doklad, potřebný pro řízení a provoz vozidla, tyto doklady při řízení neměl při sobě. Řidič se dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce ke zjištění, zda řídil pod vlivem alkoholu, dechová zkouška byla pozitivní a přístroj ukázal více než 1 ‰. Řidič se dále dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem krve a je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.“

Mnohem agresivnější byl Hájovského spolujezdec. Ten začal policistům vyhrožovat, že je „svlíkne z uniforem, že hoši už dosloužili.“ Proto byla na místo povolána druhá hlídka, která následně výtečníčka odvezla na záchytku.

Tomáš Hájovský (vlevo) se v Plzni potkal také s Davidem Limberským (vpravo) a Petrem Trappem (uprostřed)
Tomáš Hájovský (vlevo) se v Plzni potkal také s Davidem Limberským (vpravo) a Petrem Trappem (uprostřed)