Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Válka Berdycha s Murraym před semifinále Wimbledonu: Pomsta Lendlovi!

Autor: as

Pozor, tady nepůjde jen o finále Wimbledonu. Tenista Tomáš Berdych (30) má před dnešní bitvou s britskou hvězdou Andym Murraym (29) extra motivaci: pomstít se jeho trenérovi Ivanu Lendlovi (56) za »podraz«!

Opakovaně po něm toužil coby svém »superkouči«. Spolupráce nejlepšího českého hráče s nejlepším tenistou české historie, dvou velkých dříčů, dávala smysl. Předloni se spolu sešli a zdálo se, že si plácnou. Jenže ouha, Lendl nabídku trénovat Berdycha odmítl, aby se před měsícem znovu vrátil k Murraymu!

„Mně tvrdil, že na koučování absolutně nemá čas, že to není něco, co by chtěl dělat. A pak je za nějakou chvíli zpátky. Nevím, co si o tom mám myslet...“ reagoval na novinku Berdych kysele.

Nemohl to vydýchat. Lendlova formulka: „Rád si vyslechnu všechny nabídky, ale musím cítit, že nastala ta správná situace“ ho bolestně bodala. Cítil se obelhán, potupen...

Vše o Wimbledonu 2016 najdete ZDE »

Berdych a Lendl pózují během tenisové exhibice v roce 2010. Budou z nich parťáci?
Berdych a Lendl pózují během tenisové exhibice v roce 2010. Budou z nich parťáci?

Chystá střelnici

A dnes nadešel čas pro pomstu! V semifinále Wimbledonu proti domácí hvězdě, v jejíž lóži znovu sedí »zrádce« Lendl. „Cítím se skvěle, tělo drží. Jsem v jedné z nejlepších pozic, v jaké můžu být,“ ujišťoval Berdych před třaskavým soubojem.

Co na tom, že na elitní protivníky to neumí. Že s Murraym prohrál čtyřikrát za sebou a že si do něj rival rýpnul: „Má variabilní hra na Tomáše v posledních letech skvěle fungovala, ale stejně si na něj s Ivanem připravíme plán.“

Namotivovaný Berdych si totiž věří a chystá změnu! „Zkusím na něj to, co dřív platilo,“ avizoval konec pinkání a sázku na agresivní styl. A těší se, že i Lendlovi půjde z té střelnice hlava kolem!