Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dojatý Sagan! Potěšil ho dopis od malého Francouze, psal mu slovensky

Autor: tej

Jeden z nejlepších spurterů světa Peter Sagan nemá fanoušky pouze na Slovensku. Šestadvacetiletý jezdec stáje Tinkoff-Saxo právě bojuje na Tour de France, kde už se letos radoval z vítězství dvou etap. Za srdce chytil také malého francouzského chlapečka, který mu poslal vzkaz ve slovenštině.

Letos vyhrál mistrovství světa, je držitelem zeleného trikotu pro nejlepšího sprintera na probíhajícím Tour de France má obdivovatele po celém světě. Tady je další důkaz! Naposledy ho dojal vzkaz od malého fanouška z Francie. Ten mu poslal svou fotografii, na které je oblečený do cyklistického oblečení a přidal k tomu i milý dopis.

"Dobrý den, jmenuji se Jules a je mi pět let. Jsem Francouz. Já jsem tvůj největší fanoušek," stálo mimo jiné na velkém dopise. Ten byl dokonce napsaný ve slovenštině.

Hned pod ním ležel Saganův dres. Slovenského spurtera jeho vzkaz potěšil natolik, že ho nasdílel na svůj Facebook, kam připsal: "Takové zprávy vždy potěší. Dostal jsem milý pozdrav od malého fanouška. Děkuji ti za povzbuzení Julesi," radoval se.

Peter Sagan právě bojuje na nejslavnějším cyklistickém závodě Tour de France. Dokázal už ovládnout dvě etapy, v té jedenácté dokonce v cílové rovince přespurtoval současného lídra Chrise Frooma. Jeho cílem je udržet si zelený trikot až do neděle, kdy legendární závod končí.

Vše o Tour de France čtěte ZDE>>>