Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tenistky si zahrály s Plekancem, Djokovič si poprvé zkusil hokejbal

Autor: iSport.cz

To bylo hvězd pohromadě! Špičkoví tenisté a hvězdy NHL se potkaly v Kanadě během tenisového turnaje pořádaného v Torontu a než se vzaly do ruky rakety, přišly na řadu hokejky. Petra Kvitová a další české tenisové hvězdy se potkaly například s Tomášem Plekancem, ale hokejbal si zkusil i Novak Djokovič, který si zahrál třeba s Jasonem Spezzou či Connorem McDavidem.

"Když se někde děje něco hokejového, najdete tam české dívky a také hokejisty. Bylo fajn potkat Tomáše Plekance ," napsala si na svůj Instagram tenistka Petra Kvitová a přihodila snímek s montrealským útočníkem a parťačkami Lucií Šafářovou , Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou .

"Jsme tým i v hokeji, jen máme jiného kapitána," napsala si na svůj profil zase Strýcová. A Plekanec byl skutečně v permanenci. Během dovednostních aktivit si navlékl dres Canadiens a stoupl si do brány, kde musel chytat například střelecké pokusy kanadské reprezentační brankářky Kim St-Pierre.

To bylo k ženské části turnaje, na tu mužskou se v akci objevily ještě větší kapacity. Zápas, ve kterém válela světová jednička Novak Djokovič , si nenechali ujít například Connor McDavid, či duo z Dallasu Jason Spezza a Tyler Seguin.

"Byla to jedinečná šance jak si zahrát přímo se špičkou z NHL," přiznal pro ATP nadšený tenista, který několikrát předvedl slušnou kličku či závěs pod víko. Přitom zběhlý v tomto oboru skutečně není.

"Nehrálo se na ledě, takže já i další tenisté jsme se mohli volně pohybovat," chválil si Djokovič, kterého z tenistů doplnili například ještě Denis Kudla a Andrej Kuzněcov. "Obecně to ale byla moje úplně první zkušenost s hokejem," přiznal poté.

Ale vedl si výtečně.

Selfie českých tenistek s hokejisty Tomáše Plekance
Selfie českých tenistek s hokejisty Tomáše Plekance