Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tchyně šéfa formule 1 je volná! Únosci ženu věznili osm dní, žádali 895 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz

Brazilská policie osvobodila ze zajetí tchyni promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea. Sedmašedesátiletá Aparecida Schuncková byla unesena předminulý pátek a pachatelé za její vydání požadovali po rodině 120 milionů brazilských realů (více než 895 milionů korun). Nyní brazilské úřady oznámily, že žena je po osmi dnech volná a v pořádku, zatčeni byli dva podezřelí.

Matku manželky britského automobilového funkcionáře podle policie osvobodila specializovaná jednotka v domě ve městě Cotia nedaleko Sao Paula. Úřady ale neupřesnily, zda bylo předtím vyplaceno výkupné.

Pětaosmdesátiletý Ecclestone je podruhé ženatý, s dvaačtyřicetiletou Brazilkou Fabianou Flosiovou se oženil v roce 2012. Pár se seznámil v roce 2009 během Grand Prix Brazílie v Sao Paulu a žije spolu v Anglii.

Únosy byly v Brazílii v minulosti relativně časté, únosci pak většinou po rodinách unesených žádali několik stovek dolarů. Policii se však podařilo počet těchto zločinů zredukovat a v současnosti k nim v Brazílii dochází velmi vzácně.