Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Oštěpař Železný po druhém rozchodu: Manželce nechal barák, milenku pošle na ulici?

Autor: ps

Při prvním rozchodu s manželkou Martou byl velkorysý. Oštěpař Jan Železný (50) jí a dvěma dětem nechal velký dům v Kosmonosích. Milence Barboře, kterou teď i se dvěma dcerami »vyhání« z domu nedaleko Kladna, prý nechce dát nic.

Po deseti letech potkal Železného stejný osud jako s manželkou Martou. Psal se květen 2007, kdy se v Blesku poprvé psalo, že se slavný oštěpař Jan Železný (50) rozvedl – s manželkou má syna Jana (28) a dceru Kateřinu (26).

Kvůli Výborné rozbil oštěpař Železný 20leté manželství: Teď skončil i s milenkou! - více čtěte ZDE »

Když měl Železný soudem odklepnutý rozvod, už s milenkou Barborou Výbornou vychovávali dvouměsíční dcerku Annu (dnes 9 let). V průběhu let se jim narodila ještě jedna holčička, ale jejich vztah během posledního roku naprosto zkolaboval. Dostal se až na dno a Železný prý chce milenku »vypakovat« ze společné domácnosti. Ta nemá kam jít…

Oštěpař Jan Železný se zpěvačkou Lucií Bílou na vyhlášení ankety Sportovec roku 2000
Oštěpař Jan Železný se zpěvačkou Lucií Bílou na vyhlášení ankety Sportovec roku 2000

„Mám daný termín, dokdy musíme s dětmi odejít. Dům je Honzy, má s ním své záměry, ale to nechci rozebírat. Je to velmi citlivé téma,“ sdělila Výborná webu expres.cz.

Soužití mezi Výbornou a Železným není zrovna růžové. „Situace je vypjatá, nemáme moc prostředků. On nám sice něco nabízí, jenže není to tolik, abychom si mohli pořídit něco odpovídajícího. Rozhodně budeme muset s dětmi do horšího,“ přiznala.

Bývalý oštěpař včera večer odletěl na olympijské hry do brazilského Ria, kde bude radit svým oštěpařským svěřencům. Kauzu nechtěl vůbec komentovat. „Podobné příběhy rozhodně nejsou černobílé. Toto je prezentace jedné strany. Ale Jan Železný nikdy v minulosti neřešil osobní věci na veřejnosti a nemíní to měnit,“ řekl Blesku jeho mediální zástupce Karel Tejkal.