Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Snad nikdo nic nechytí! Skokanům do vody zavřeli v Riu zelený brčál

Autor: ps

Z průzračné modré se stala neprůhledná zelená, což prý bylo v pořádku. Jenže dnes »bažinu« zavřeli! Organizátoři olympijských her v Riu ráno zakázali skokanům do vody vstup do bazénu. Teď všichni jen doufají, že se nikomu se sportovců nic nestane.

S (ne)očekávanou zprávou přišel mistr světa ve skoku z 10 metrové věže Brit Tom Daley. „Snad se nepotápíme do něčeho opravdu hrozného,“ napsal ironicky na sociální síti. A organizátoři si přejí, aby u ironie zůstalo!

V době, kdy se voda začala v bazénu dramaticky měnit, se pořadatelé opírali o tvrzení, že není nebezpečná. Sportovci si stěžovali, že kvůli barvě a divným pocitům nemohou podávat ty nejlepší výkony. „Nikdo by neměl být v ohrožení,“ řekl mluvčí Mezinárodního olympijského výboru.  Jenže teď berou šéfové zpátečku! „Věříme, že ranní rozhodnutí o uzavření nerozpoutá obavy,“ dodal.

Jak rychle planetu obletěly zprávy o zelené vodě, tak rychle ji obletěla informace, že se do bazénu nesmí. Sportovci, trenéři i fanoušci se ptají, proč?

Četa, která se o vodu stará, nalila do nádrže kvanta chemikálií. To samé udělali i na vedlejší plovárně pro vodní pólisty, která už je také zelená. Jak tohle zelené sci-fi dopadne?

Najdete pět rozdílů? Barva v bazénu pro vodní pólo a bazénu pro skoky do vody je poněkud rozdílná
Najdete pět rozdílů? Barva v bazénu pro vodní pólo a bazénu pro skoky do vody je poněkud rozdílná

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>