Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Francouzský hrdina v Riu trpěl! Na trati musel na velkou, pak došel sedmý

Autor: iSport.cz, bk

Chodecký závod na 50 kilometrů patří k vůbec nejnáročnějším olympijským disciplínám. Na vlastní kůžu to v Riu pocítil francouzský závodník Yohann Diniz. Jeden z adeptů na medaili měl na trati velké žaludeční problémy. Podle záběrů dokonce vykonal velkou potřebu před zraky televizních kamer i přítomných fanoušků. Závod ale k překvapení všech nezabalil a do cíle došel na slušném sedmém místě. 

Podle francouzských médií se Diniz necítil dobře už den před závodem. Přesto se postavil na start chodeckého maratonu, kde papírově patřil mezi favority. Na trati si ale prožil opravdová muka.

Už na 10. kilometru kamery zaznamenaly, jak trenýrky 38letého atleta zabarvila tmavá tekutina. Na Twitteru hned začala kolovat informace, že to francouzský závodník nevydržel a přímo na trati vykonal velkou potřebu.

Výraz v Dinizově obličeji byl výmluvný, francouzský chodec evidentně trpěl. V jednu chvíli padl na zem a dokonce se zdálo, že začíná kolabovat. K velkému překvapení fanoušků se ale po chvíli zvedl a pokračoval v závodu.

Diniz se opláchl vodou, překonal velkou krizi a pokračoval v dlouhém závodu. Do cíle se nakonec dostal jako sedmý a sklidil obdivné reakce, že závod přes velké problémy nezabalil a dokončil ho.

Jeho příběh nakonec může být jedním z hrdinských počinů celé olympiády.

Francouzský chodec Yohann Diniz měl na trati v Riu nepříjemnou nehodu způsobenou žaludečními problémy
Francouzský chodec Yohann Diniz měl na trati v Riu nepříjemnou nehodu způsobenou žaludečními problémy

Více o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE>>>