Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Teď už skákat nebudete! Serena představila před US Open novou podprsenku

Autor: zab

Čeká ji hodně zajímavý turnaj. A nejen proto, že jde o grandslamové US Open, které se hraje v její domovině. Serena Williamsová bude v New Yorku bojovat hned na dvou frontách. V případě triumfu může získat rekordní 23 grandslamový titul, navíc by předstihla v počtu týdnů strávených nepřetržitě na pozici světové jedničky Steffi Gráfovou. A nebo také může o vše přijít. V úspěšném boji by tenisové vládkyni měla pomoci tajná zbraň - nejnovější model podprsenky. 

Mladší ze sester Williamsových vstoupí do grandslamových bojů s velkou podporou fanoušků, kteří budou svoji hvězdu hnát za rekordy. Serena však na sociálních sítích představila i dalšího spojence, jenž by jí měl pomoci dosáhnout úspěchu.

Vnady čtyřiatřicetileté tenistky by měl jistit nový model sportovní podprsenky, kterým se Williamsová pochlubila na sociálních sítích. "Tuhle značku nosím už více než deset let a musím se přiznat, že jsem s ní naprosto spokojená. Oblékám ji nejen na zápasy, ale používám ji i v běžném životě," psala dvaadvacetinásobná grandslamová šampionka.

Serenu však čeká velmi těžký úkol. Na místě světové jedničky se drží nepřetržitě již 184 týdnů, legendární Steffi Gráfová ještě o dva více. O tento výsostný primát přitom už Williamsová mohla přijít. Na v neděli skončením turnaji v Cincinnati měl ženský tenis k nové vládkyni velmi blízko, když jediná výhra dělila od vysněného trůnu Němku Angelique Kerberovou.

Zachránila ji Plíšková

Její sny však na kusy rozmetala česká tenistka Karolína Plíšková , která finálový zápas jednoznačně ovládla. "Děkuj, Karolíně, Sereno!" psali fanoušci na sociálních sítích. Rodačka z Loun navíc po šesti letech vystřídala na pozici české jedničky Petru Kvitovou .

Sedminásobná vítězka US Open Serena Williamsová však bude čelit útoku soupeřek na svůj trůn znovu a tentokrát v ještě větší míře.  Zálusk na výsostné postavení totiž mají hned tři hráčky, které mohou Serenu na trůnu vystřídat. Největší šanci má Kerberová, ale teoreticky v případě finálové účasti také Španělka Garbiňe Muguruzaová a po zisku titulu by měla šanci rovněž Polka Agnieszka Radwaňská.

"Žebříček je pro Serenu moc důležitý, ráda by to dokázala," řekla Mary Joe Fernandezová, bývalá hráčka, americká fedcupová kapitánka a komentátorka televize ESPN.

Velké naděje si však dělají i čeští fanoušci. Od olympiády v Riu, kde získala bronz, předvádí skvělé výkony i Petra Kvitová, která je na probíhajícím turnaji v New Havenu již v semifinále a samozřejmě Karolína Plíšková.

"Čeká nás poslední grandslam sezony a chtěla bych hrát stejně dobře jako na posledním turnaji. Pokud se mi povede držet se herního plánu, tak věřím v dobrý výsledek," říká nová česká jednička.