Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krutý osud hokejového sudího (†24). Zemřel na narozeniny těhotné přítelkyně

Autor: Václav Baumann

Obrovská tragédie zasáhla celý český hokej. Nadějný rozhodčí Pavel Lainka (†24) zemřel na následky rány pukem, který ho zasáhl nešťastně do spánku.

Skvělý kamarád, který nikdy nikoho nenechal ve štychu. Tak hovoří blízcí o Pavlu Lainkovi (†24) jehož život o víkendu tragicky vyhasl. Na konci srpna řídil jako čárový sudí přípravné utkání dorostenců v Brně, kde ho trefil prudce vypálený kotouč přímo do hlavy.

Po nekontrolovaném pádu na led přišlo krvácení do mozku a po následné operaci ho v nemocnici udržovali v umělém spánku. „Bojuj, »Lajna«!“ vzkazovali mu jeho známí na Facebooku.

Drsné oznámení

A chvíli to vypadalo, že Lainkův příběh bude mít šťastný konec. Mladý rozhodčí se před víkendem probral a opět komunikoval. Jenže pak přišla krutá rána. V noci na sobotu, po narozeninách jeho těhotné přítelkyně Kristýny, Pavel náhle skonal.

„Přála jsem si pouze jedno. A to, aby se můj nejlepší přítel, partner a otec našeho miminka uzdravil a byl zpět s námi. To se mi už nesplní,“ vzkázala kamarádům Kristýna, která má termín porodu už tento týden. „Vzpomínejte na Pavla s láskou a vším, co s ním máte spojeno. Život je nespravedlivý a krutý,“ dodala zdrcená družka.