Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krutá novina. Schumacherův stav se každým dnem zhoršuje, pomůže už jen Bůh!

Autor: pan

Jeho rodina ho chrání, co jí síly stačí. Získat informace o zdravotním stavu sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera je podobně reálné, jako vyhrát první cenu v loterii. I přes přísné embargo se však na světlo derou zprávy, které však nevěstí nic dobrého.

Devětadvacátého prosince to budou tři roky, kdy Michael Schumacher utrpěl během lyžování v Alpách vážné zranění hlavy, po kterém řadu měsíců bojoval o život. Bezprostřední bitvu sice vyhrál, souboj o své zdraví však ne.

"Michael se už na veřejnosti neobjeví, zázraky se nedějí. Jeho stav se stále zhoršuje," řekl pro server Express.uk bývalý šéf marketingu Mercedesu, za který "Schumi" závodil, Gerd Krämer.

Podle dostupných informací však ani širší okruh rodiny neví, jaký je skutečný stav legendárního pilota. Do Schumacherovy blízkosti mohou kromě úzké skupiny lékařů a ošetřujícího personálu jen nejbližší členové rodiny.

Dle zahraničních médií i přes ujišťování Schumacherovy mluvčí Sabine Kehmové, že Michael na léčbu reaguje, je situace kritická. Údajné pokroky se mají týkat nepodstatných či málo významných věcí, které se skutečným zotavováním nemají nic společného.

Jaká je pravda?

V jakém stavu se tedy Michael Schumacher vlastní nachází? Podle náznaků, které se čas od času z jeho okolí objeví, se německý jezdec nemůže navzdory některým zprávám hýbat ani mluvit, své okolí sice vnímá, ale komunikuje s ním jen ve velmi omezené míře.

V současné době se zotavuje ve své rezidenci na břehu Ženevského jezera, kde o něj pečuje speciálně vyškolený patnáctičlenný lékařský tým expertů vedený uznávaným profesorem Francoisem Payenem.

Léčba vítěze 91 Velkých cen údajně vyjde až na 2,5 milionu korun týdně. I podle informací serveru vinereport.com se však stav otce dvou dětí den ode dne zhoršuje.

Drtivý psychický tlak pochopitelně doléhá i na Schumacherovy nejbližší, kteří se stále nevzdávají naděje. Stav jedné z největších osobností světového sportu však stále zůstává kritický.

Co se stalo?

Michael Schumacher utrpěl 29. prosince 2013 během lyžování v Alpách po neupravené sjezdovce vážný úraz hlavy, když narazil na skálu. Bezprostředně poté byl letecky transportován do nemocnice v Moutiers a poté v Grenoblu. V té době se nacházel v kritickém stavu v kómatu.

Po několika měsících byl z umělého spánku probuzen a převezen na rehabilitační kliniku do Lausanne. Později byl rodinou transportován do svého sídla na břehu Ženevského jezera, kde se o něj 24 hodin denně stará speciálně vyškolený zdravotní tým.