Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Schumacherova mluvčí zuří: Že se Michael uzdravuje? Přestaňte už lidem lhát!

Autor: pan

"Bojuje, nevzdává se, celá rodina věří v jeho uzdravení. Michael dělá pokroky." Podobné věty zní z úst mluvčí Michaela Schumachera Sabine Kehmové prakticky od prvního dne, kdy legenda formule 1 utrpěla 29. prosince 2013 během lyžování v Alpách těžký úraz hlavy. Svůj přístup změnila až nyní a je to hodně krutá otočka.

Téměř tři roky se v médiích objevují protichůdné zprávy o stavu sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera . Od původně optimistických informací o tom, jaké sedmačtyřicetiletá legenda dělá pokroky a že snad dokonce začíná chodit, se však procento zpráv drtivým způsobem překlání k těm negativním.

A že je situace opravdu velmi vážná, potvrdila v posledních dnech i mluvčí Michaela Schumachera Sabine Kehmová, která do těchto chvil buď o jeho zdravotním stavu mlčela, nebo se vyjadřovala ve frázích o naději a víře v uzdravení.

O to více její poslední prohlášení překvapilo a zarmoutilo. "Že Michael začíná chodit a uzdravuje se? Takové zprávy jsou nezodpovědné a jen zlehčují závažnost jeho zranění. A co je na tom nejhorší? Dávají plané naděje jeho fanouškům a lidem z nejbližšího okolí," řekla podle serveru dailymail.uk jednapadesátiletá mluvčí.

K ostré reakci ji vedle řady nepravdivých zpráv o údajných pokrocích v zdravotním stavu vítěze 91 Velkých cen, vedl především článek, který se objevil v německém magazínu Bunte, ve kterém se tvrdí, že Schumacher může znovu chodit a je dokonce schopen zvednout paži. Autoři zprávy se přitom odvolávají na informace od blízkého člena Schumacherovy rodiny.

"Michael je velice hubený, ale je schopen vstát a udělat s pomocí svých fyzioterapeutů několik kroků. A navíc dokáže zvednout i jednu ruku," měl podle vyjádření tisku říci rodinný přítel.

Zlepšení stavu je v nedohlednu

Proti zprávám magazínu se ohradila nejen Kehmová, ale i právník, který Schumacherovu rodinu zastupuje, Felix Damm. "Není pravda, co se psalo v médiích. Michael nemůže bez pomoci terapeutů vstát, natož udělat několik kroků," řekl podle serveru mirror.uk.

O tom, že situace kolem zdravotního stavu sportovní legendy opravdu není dobrá, se v minulých měsících vyjádřil i bývalý šéf marketingu Mercedesu Gerd Krämer.

"Michael se dostává do stále složitější a složitější situace. Jeho zdravotní stav je takový, že nedává naději na žádnou větší perspektivu. Byl by skutečný zázrak, kdyby se ještě někdy objevil na veřejnosti. Je kompletně pod ochranou své rodiny a oni vědí proč."