Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dcera sudího Lainky (†24) se narodila šest dní po pohřbu: Je slabá, ale zdravá

Autor: Lucie Šulcová

Poslední sbohem životní lásce i radost z narození dcerky. To vše prožila Kristýna Švarcová (26), partnerka tragicky zesnulého hokejového rozhodčího Pavla Lainky (†24), během jediného týdne.

Té šťastné chvíle, kterou pár toužil prožít bok po boku, se mladý sudí bohužel nedožil. Zemřel 10. září v nemocnici, kam byl převezen poté, co na konci srpna dostal ránu pukem do hlavy. Jeho stav se v té době lepšil, Pavel se učil znovu chodit, pak ho ale zabila embolie.

Těhotné Kristýně se v tu chvíli zhroutil svět. Přes blížící se porod se přišla s přítelem naposledy rozloučit do brněnského krematoria a děťátko přivedla na svět neděli o šest dní později.

Vybrali přes milion

„Dnes 25. 9. v 1:08 se narodila Lorka. 3,45 kg. Je v pořádku Kristýnka je slabá, ale v pořádku. Kousek Pavla Lainky je opět mezi námi!“ zvěstoval narození holčičky na Facebooku rodinný přítel.

Právě přátelé a rodina jsou pro Kristýnu obrovskou oporou. Založili sbírku, díky níž se vybralo už 1,1 milionu korun. Peníze posílají hokejové kluby, kamarádi, ale i cizí lidé.

„Jsem opravdu dojatá z toho, co pro nás děláte. Velmi si toho cením a Pavel je určitě velmi vděčný, že má Lorka tak bezvadné lidi kolem sebe,“ poděkovala všem podporovatelům statečná žena.