6. března 2015 • 13:27

Hejnová vypadla už v rozběhu: Nenastoupila jsem v pravou chvíli

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neslavně skončil půlkařský experiment na halovém mistrovství Evropy pro běžkyni Zuzanu Hejnovou. Ve svém rozběhu zůstala časem 2:05,34 daleko za svým osobním rekordem a dál nepostoupila. V sobotním semifinále naopak poběží Lenka Masná.



Lekci z taktiky brala Zuzana Hejnová ve svém rozběhu na 800 metrů na HME v O2 areně. Po seběhu se nenatlačila k mantinelu, ale ztrácela síly ve druhé dráze, navíc chytila pomalejší rozběh a ve finiši nestačila.

„Asi jsem doplatila na nezkušenost, bylo to rozběhlé pomalu a já tohle neumím běhat. Kdyby se od začátku běželo rychle a tempově, možná bych to uvisela, takhle prostě bohužel…“ řekla Hejnová. „Běžela jsem jen jeden závod, kde se běželo plynule a rovnoměrně svižně od začátku, ale teď se běželo hrozně pomalu. Nemám to naběhané, takže jsem nenastoupila v pravou chvíli, to byla největší chyba.“

Hejnová se svým trenérem Daliborem Kupkou dlouho zvažovala, kterou disciplínu si na halovém mistrovství Evropy zvolit. Kvůli tomu, že jí po loňské promaroděné sezoně ještě schází rychlost, si vybrala půlku místo čtvrtky, na níž se před dvěma lety v Göteborgu dostala do finále.

„Nepovedlo se, škoda, že jsem nezvolila čtvrtku, tam bych měla na postup třeba až do finále,“ lituje Hejnová, která zatím není rozhodnutá, jestli bude osmistovku ještě v budoucnosti zkoušet. „Teď jsem zklamaná, protože jsem měla na to běžet rychle. Nevím, jak to bude dál. Co se dá dělat, aspoň bude víc sil na štafetu. Těším se na ni.“

Hejnová: Nezvládla jsem to takticky
Video se připravuje ...

Masná bude mít možná nabitou neděli

Čtvrtkařská štafeta čeká Hejnovou v neděli a sejde se v ní s další půlkařkou Lenkou Masnou, která páteční rozběh na 800 metrů bez problémů zvládla. Zavěsila se za britskou favoritku Jenny Meadowsovou a v klidu si pohlídala druhé postupové místo.

„Chytla jsem Jennifer, takže mi bylo jasné, že se povezu za ní. Věřila jsem, že ty holky z toho budou mít strach, protože znají její jméno i její styl běhu. Takže jsem počítala, že bude stačit běžet za ní a ostatní nebudou mít šanci,“ usmívala se Masná, kterou v sobotu čeká semifinále.

Pokud uspěje, v neděli bude muset zvládnout finále půlky a čtvrtařskou štafetu během necelých dvou a půl hodin.

„Vzhledem k tomu, že jsme všichni profíci, tak trénink musí směřovat k tomu, aby to člověk vydržel,“ říká Masná. „A i když ty závody jsou každý jinak náročný a nemusí ten den sednout, tak věřím, že budu v pohodě a s holkama tu štafetu nějak uválcujeme na dobrou pozici.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud