Romana Barboříková
7. srpna 2015 • 18:18

Špotáková před MS: Do Pekingu jedu jako jedna z favoritek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu jako letos ještě dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková nepoznala. Hlavně proto, že se poprvé připravuje sama bez trenéra. Přes rozpačitý a nepříjemný začátek, kdy nemohla přehodit šedesátimetrovou hranici, se ale zvládla přenést a na mistrovství světa do Pekingu pojede s cílem bojovat o zlatou medaili.



Úmorným vedrům neutečou ani atleti připravující se v Nymburku na mistrovství světa, které začíná v Pekingu 22. srpna. Špotákové se to alespoň částečně podařilo, když se ukryla do tunelu, kde se atleti rozcvičují.

„Každý rok je tady teplo, ale letos je to extrémní. Ale běhání v tunelu je fajn,“ pochvalovala si jedna z nejlepších českých atletek. Teď už z ní vyzařovala pohoda, která jí však v úvodu sezony chyběla. „Začátek sezony jsme si představovala jinak. Přeháněla jsem to, bála jsem se, aby to dopadlo dobře, pořád jsem trénovala, abych se ujistila. Vedlo to ale k tomu, že jsem se přetrénovala. Chyběla jiskra, teď už je to ale zpátky. Takže už to bude jen lepší,“ ujistila světová rekordmanka.

Špotáková: Soupeřkám jsem ukázala, že jsem zpět
Video se připravuje ...

V začátku sezony se trápila, nebyla schopná přehodit 60 metrů. To už je ale za ní. „Jde to dobře, rozzávodila jsem se, baví mě to, tak doufám, že to v Pekingu uletí,“ věří. Na soustředění teď pracuje hlavně na rozběhu. „Snažím se zapracovat na jeho konci,“ prozradila Špotáková. Uvědomuje si, že do Pekingu jede jako jedna z hlavních favoritek. „Holky se mnou počítají, protože vedu Diamantovou ligu,“ ví mistryně světa z roku 2007.

Podobně jako Špotáková na tom byla v úvodu sezony také překážkářka Zuzana Hejnová, která se vracela po vleklém zranění. „Poslední tři závody mi daly sebedůvěru. Ze začátku jsem vzhledem k mistrovství světa neměla takové ambice, ale teď jsou určitě vyšší. Trénink jde dobře, cítím se čím dál líp, mohla bych čas ještě stlačit,“ říká sebevědomě Hejnová, která má letošní maximum 53,76 sekundy.

Více o přípravě a ambicích Špotákové a Hejnové čtěte v sobotním Sportu.

Hejnová: Věřím, že to nejlepší přijde na mistrovství světa
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud