Martin Hašek
23. srpna 2015 • 04:56

Dobro proti zlu v závodě snů: Gatlin? Já pravidla ctím, útočí Bolt

Autor: Martin Hašek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přichází den, v němž může jamajský sprinter Usain Bolt zažít nezapomenutelnou porážku. Anebo si betonově tvrdě upevnit pozici suveréna atletických dějin. Do rozhodujících kol sprinterské stovky na mistrovství světa v Pekingu jde velký Jamajčan po problematické sezoně čelit rozjeté konkurenci v čele s jasným letošním lídrem a dvojnásobným dopingovým hříšníkem Justinem Galtlinem.



Má to být souboj dobra proti zlu, aspoň podle některých světových médií. Jeden z nejúspěšnějších a rozhodně nejpopulárnější atlet dějin Usain Bolt půjde dnes do boje s Justinem Gatlinem, symbolem dopingové špíny, kterou má světová atletika za nehty. Pokud tedy oba zvládnou své semifinálové běhy.

„Pravidla jsou tu z nějakého důvodu. A pokud říkají, že může být potrestán a pak se do sportu vrátit, nic s tím nenadělám,“ říká Bolt. „Bude na startovní listině a já s ním budu muset závodit. Já pravidla ctím.“

Souboj ostatně už včera začal a Gatlin ukázal, že z formy nic neztratil. Vypálil nejrychlejší čas rozběhů v historii šampionátů 9,83 sekundy. Statistiky mu kazí jen desetina metru za sekundu nad povolenou hranici.

V Pekingu není o vynikající výkony nouze
Video se připravuje ...

„Pro mě je to skvělý rok a zatím všechno vychází báječně. Trenér mi říkal, ať tam jdu a hlavně, ať v klidu postoupím. Po padesáti metrech jsem se cítil v bezpečí, takže jsem na to nemusel tlačit,“ líčil Gatlin.

Bolt se rozbíhal trochu těžkopádně, ale předvedl dobrý běh se solidním časem 9,96 sekundy. Bylo znát, že nevydal všechny síly, navíc běžel do protivětru 0,2 metru za sekundu.

„Bylo to v pohodě. Nebylo to perfektní, ale myslím, že lepší než v Londýně,“ připomněl Bolt závod, kde si před měsícem stanovil letošní maximum 9,87 sekundy. „Stále mám na čem pracovat, musím se teď jen koncentrovat na svou techniku. Vím, že  Gatlin běžel velmi uvolněně, je to tak, jak to je. Nemám obavy, v semifinále chci být zase rychlejší a ve finále ještě něco přidat.“
¨
Závod startuje dnes v 15:15.

VÍCE O SOUBOJI BOLTA S GATLINEM ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud