21. května 2015 • 15:35

Špotáková před Tretrou: Jdu s kůží na trh, to je velká motivace

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se jí to blíží, oštěpařka Barbora Špotáková v úterý na Zlaté tretře v Ostravě vstoupí do nové části své kariéry a bude závodit poprvé od loňského rozchodu s trenérem Janem Železným. „Největší změna je, že jdu s kůží na trh. Co hodím, za to si můžu sama. To je velká motivace,“ říká Špotáková.



Na Zlaté tretře se v minulosti Barboře Špotákové moc nedařilo, tentokrát udělala všechno proto, aby tomu bylo jinak.

„Doufám, že jsem v dobré kondici. Těším se moc! Letos se snažím dělat všechno proto, abych na Tretře byla v nejlepší formě, abych tam šla odpočatá a natěšená,“ říká Špotáková .

„Na Tretře se mi párkrát stalo, že to byl třetí, čtvrtý závod, nesedlo mi to, cítila jsem se unavená a nebylo to ono. Letos je Tretra první závod, což nikdy nebyl. O to bude nervoznější. Upletla jsem si na sebe bič, ale těším se na to.“

Špotáková se vloni úspěšně vrátila po mateřské pauze, na podzim ale ukončila spolupráci se svým trenérem Janem Železným a od té doby se trénuje sama.

„Člověk si musí psát trénink dopředu. Musela jsem sedět po večerech, dávat to dohromady,“ líčí Špotáková. „Já jsem se celý život orientovala podle svého pocitu, to jsem se snažila dělat letos při tréninkové přípravě. Je to hodně o mých pocitech, jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet. Je to dobré, člověk se naučí hodně věcí, když se trénuje sám.“

Železný Špotákové věří

Železný, jehož svěřencům se zatím v letošní sezoně daří, nepochybuje, že se Špotáková s novou situací vyrovná. „Já myslím, že to zvládne. Je to pro ni motivace. Tohle jí může pomoct. Je to závodnice, která je zralá a zkušená,“ říká Železný.

„Co se týče schopností vydat velký výkon na jedné soutěži v jedné hodině, to ona má nejlepší, co jsem já viděl. To jsou parametry, které jí k tomu předurčují.“

Špotáková učila jabloneckého Kopice házet oštěpem. Za kolik metrů ho pochválila?
Video se připravuje ...

Na Zlaté tretře se Špotáková v úterý po tříleté pauze utká se svými tradičními rivalkami, Němkou Christinou Obergföllovou a Ruskou Marií Abakumovou. Zatímco Špotáková kvůli mateřským povinnostem vynechala sezonu 2013, obě její soupeřky porodily potomky vloni. Souboj oštěpařských maminek bude jedním z hitů mítinku.

„Hned na začátku jsem měla zájem, abychom z mé strany na Tretru přinesly něco jiného než v minulých letech,“ říká Špotáková. „Věřím, že to zajímavé bude. Jsem ráda, že se obě vrátily, bude to pikantní závod. Doufám, že oštěpařky publikum pobaví.“

Do startu musí ještě Špotáková zvládnout narozeninovou oslavu svého syna Janka. „Janeček má přesně dva roky. Budu se muset šetřit, sedět rozvalená na gauči a pozorovat dění. To je jediné, co mi může zkřížit cestu,“ usmívá se Špotáková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud