15. června 2015 • 15:25

Zlaté běžkyni vybuchly kosti v ruce. Hrozila jí amputace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Drsný pád, pak drama, strach a obavy. Olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Sally Pearsonová se kvůli vážnému zranění ruky z mítinku Diamantové ligy v Římě nezúčastní srpnového mistrovství světa v Pekingu.  Australská atletka se ještě v Itálii podrobila operaci zlomeného zápěstí a v úterý půjde na další zákrok ve své vlasti.



Osmadvacetiletá Pearsonová se zranila 5. června po pádu přes překážku. V rozhovoru s novináři přiznala, že zlomená ruka jí bezprostředně poté začala modrat, a ona se proto bála, že o ni přijde. Lékař její zranění popsal jako "výbuch kostí".

"Ještě nikdy jsem neměla nic zlomeného. Neměla jsem ani stehy a nebyla jsem na operaci," uvedla Pearsonová. "Teď jsem to měla všechno najednou, navíc v cizí zemi, takže to pro mě bylo hodně traumatizující," dodala mistryně světa z Tegu 2011 a stříbrná medailistka z minulého šampionátu v Moskvě.

Poté, co pominul bezprostřední strach z amputace, se snaží Pearsonová brát celou situaci pozitivně. "Myslím, že nakonec jsem ještě měla štěstí. Kdyby se mi to stalo v kotníku, tak to by byla jiná písnička. To bych tady mluvila úplně jinak," řekla rodačka z Gold Coast.

I když Pearsonovou neúčast na MS v Pekingu mrzí, doufá, že jí závodní přestávka pomůže vzhledem k olympijským hrám v Riu de Janeiro. "Myslím, že jsem neměla pauzu od roku 2003, kdy jsem se poprvé dostala do australské reprezentace. Takže bych si teď mohla před olympiádou dobře psychicky a fyzicky odpočinout," řekla nejlepší atletka světa za rok 2011.

Zápěstí Sally Pearsonové vypadalo po pádu skutečně hrozivě
Zápěstí Sally Pearsonové vypadalo po pádu skutečně hrozivě

VIDEO | Podívejte se na pád Pearsonové při závodě v Římě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud