3. září 2015 • 08:14

Špotáková s Hejnovou bojují o triumf v Diamantové lize! Co stačí k úspěchu?

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro českou atletiku to dnes může být velký den. Oštěpařka Barbora Špotáková (20.00) a překážkářka Zuzana Hejnová (20.05) budou na prvním finálovém mítinku v Curychu bojovat o celkový triumf v Diamantové lize (PP ČT Sport). Na start půjdou obě jako vedoucí závodnice seriálu.



Čtyři dny po konci světového šampionátu v Pekingu je tu další vrchol sezony. V Diamantové lize dnešní Weltklasse v Curychu potvrdí prvních šestnáct celkových vítězů. Velkou šanci na Diamantovou trofej a bonus 40 000 dolarů (necelý milion korun) mají i Zuzana Hejnová s Barborou Špotákovou.

„Bude to hlavně o tom, kdo se nejlépe srovná s přesunem z Číny. Rozhoduje se mezi mnou a Spencerovou,“ říká překážkářka Hejnová, která vede pořadí s náskokem dvou bodů před Jamajčankou.

V pětileté historii Diamantové ligy na 400 metrů překážek vyhrály jen tyto dvě závodnice, Spencerová hned čtyřikrát, Hejnová v roce 2013. Aby triumf zopakovala, potřebuje dnes Spencerovou porazit.

„Bude těžké se opět závodně naladit, ale musím, půjde o hodně,“ líčí Hejnová.

Oštěpařka Špotáková, šampionka Diamantové ligy z let 2010, 2012 a 2014, má před rozhodujícím bojem dokonce čtyřbodový náskok před Jihoafričankou Sunette Viljoenovou. K triumfu jí stačí skončit do druhého místa, za jistých okolností ale vůbec nemusí bodovat. V tom případě ale nesmí vyhrát žádná ze závodnic, které jí ještě můžou ohrozit. Mezi nimi jsou na startovní listině kromě Viljoenové i Lotyška Palameikaová, Číňanka Chuej-chuej Lu a Němka Christina Obergföllová.

„Chci zase nějakou hezkou tečku po sezoně,“ plánuje Špotáková.

CO STAČÍ HEJNOVÉ
- Jakýmkoli způsobem porazit Jamajčanku Kaliese Spencerovou

CO STAČÍ ŠPOTÁKOVÉ
1. Vítězství a druhé místo
2. Třetí místo v případě, že nevyhrají Jihoafričanka Viljoenová nebo Lotyška Palameikaová
3. Jakékoli umístění, pokud nevyhrají Jihoafričanka Viljoenová, Lotyška Palameikaová, Číňanka Chuej-chuej Lu nebo Němka Obergföllová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud