11. listopadu 2015 • 13:12

Černošek je zklamaný z malé podpory podnikatelů, ale Tretra z Ostravy nezmizí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf atletické Zlaté tretry Ostrava Miroslav Černošek vyjádřil zklamání z malé finanční podpory firem z regionu. Připustil dokonce variantu, že by se časem mohl mítink, na němž už sedmkrát startoval fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt, z města odstěhovat. Reálně to však zatím nehrozí.



Nejlépe obsazený domácí atletický mítink má rozpočet přibližně dva miliony eur (54 milionů korun). Černošek si dnes na tiskové konferenci k jubilejnímu 55. ročníku povzdechl, že mu v něm citelně schází prostředky místních podnikatelů. "Podpora Ostravy úplně zmizela. Je to věc špatná a cítíme to trošku jako nespravedlnost, když se díváme na dresy místních hokejistů nebo fotbalistů. Bolí nás to, tlačí nás to a jsme tím zklamáni, a tak tímto posíláme apel na ostravské podnikatelské prostředí," řekl Černošek.

 

Jeho výzva prý nesměřuje na město a Moravskoslezský kraj, jejichž přízeň je podle Černoška na republikové poměry nadstandardní. "Je to spíše apel na firmy, které tady podnikají, jestli by si Tretra od nich nezasloužila větší podporu," řekl Černošek.

 

Dokonce zmínil možnost, že by Zlatá tretra výhledově mohla změnit dějiště. "S ohledem na tradici takový projekt zatím nemáme v hlavě. Ale kromě tradice nás tu na druhou stranu nic nedrží. Nechtěl bych to definovat jako výhrůžku, ale čekali bychom větší podporu místních podnikatelských elit," řekl Černošek.

 

Šéf Zlaté Tretry ale odmítl, že by hrozba stěhování prestižního mítinku z města byla v současnosti reálná.

"Zlatá tretra Ostrava, jak již napovídá oficiální název mítinku, je díky své tradici spojena s tímto městem, vítkovickým stadiónem - dnes nejmodernějším atletickým v republice, a skvělým místním publikem," uvedl  Černošek. "Dokud bude za neměnných podmínek organizován stávajícími společnostmi, jsou jakékoli spekulace o jeho přemístění jinam, bezpředmětné.”

 

Příští ročník Zlaté tretry se uskuteční na vítkovickém stadionu 20. května. Pořadatelé opět cílí na účast šestinásobného olympijského vítěze a největší světové atletické hvězdy Bolta. "Jsme s ním předběžně dohodnuti, že přijede, ale klíčové období bude leden, únor, jak se mu bude dařit v tréninku. Podle toho bude jeho kouč rozhodovat o plánech na sezonu," řekl sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud