23. března 2016 • 10:31

Olympijská naděje v ohrožení! Špotáková si zlomila nohu při tenisu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna ze žhavých českých medailových nadějí pro olympiádu v Riu má problémy. Oštěpařka Barbora Špotáková si při tenisu zlomila zánártní kůstku na pravé noze. Věří ale, že se na srpnovou olympiádu stihne dostatečně připravit.



Po konzultaci s lékaři zvolila světová rekordmanka Špotáková místo operace konzervativní léčbu a nosí ortézu.

"Zlomenina pravého nártu na konci března je jistě komplikace, ale není to s ohledem na přípravu na olympiádu v Riu tragédie. Může se stát, že odložíme začátek sezony, ale věřím, že na olympiádu budu připravena kvalitně," uvedla Špotáková v tiskové zprávě Českého atletického svazu.

Příběh VŮLE: Mohl jen mrkat, teď chce chodit. Od Špotákové dostal boty
Video se připravuje ...

Čtyřiatřicetiletá mistryně světa z roku 2007 se zranila v neděli. Při smeči na síti si zlomila zánártní kost u malíku na pravé noze. Ošetřili ji v místní nemocnici a další postup konzultovala s pražskými lékaři. Navzdory zranění zůstává se skupinou kouče Rudolfa Černého na Kanárských ostrovech a bude dál trénovat.

"Dá se házet pouze ze stoje či ze sedu, kondici udržovat jinými prostředky. Každopádně nic nevzdáváme a sen o úspěchu na olympiádě v Riu se nijak nezměnil," prohlásila olympijská vítězka z Pekingu a Londýna.

"Není to moje první zlomenina. I trenér věří v normální vstup do sezony. Hlavně z toho důvodu, že mě zná a taky jsme spolu již dvě zlomeniny v předchozích letech zažili," řekla Špotákovou, která před letošní sezonou obnovila spolupráci s Černým po pěti letech.

Loni byla po rozchodu se světovým rekordmanem Janem Železným bez trenéra a neuspěla na mistrovství světa, kde skončila devátá a poprvé po deseti letech odjela z velké akce bez medaile.

Špotáková učila jabloneckého Kopice házet oštěpem. Za kolik metrů ho pochválila?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud