15. května 2016 • 09:06

Dobrá příprava na Zlatou tretru. Bolt vyhrál první stovku sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt vstoupil do sezony hladkým vítězstvím v běhu na 100 metrů na Kajmanských ostrovech, kde dosáhl času 10,05 sekundy. Dalším startem šestinásobného olympijského vítěze bude páteční stovka na Zlaté tretře v Ostravě.



Devětadvacetiletý Bolt naposledy závodil loni v srpnu na mistrovství světa v Pekingu, kde získal další tři zlaté medaile. Se sobotním vstupem do olympijské sezony byl světový rekordman spokojený, i když mu hranice deseti sekund odolala. Jeho velký soupeř Justin Gatlin vyhrál v týž den na Diamantové lize v Šanghaji stovku za 9,94, Boltův krajan Asafa Powell zaběhl na Guadeloupu čas 10,04.

"Nebylo to nejlepší, ale hlavně jsem zůstal zdravý. Při prvním startu se nikdy nedají čekat zázraky, i když jsem se v tréninku cítil dobře. Jenže trénink a závod, to jsou dvě naprosto odlišné záležitosti," řekl novinářům Bolt, který druhého Dentaruse Lockeho z USA porazil o sedm setin.

Bolt se neobává, že by se před Riem nedostal do špičkové formy. "Jen to bude chtít víc startů. Teď s trenérem (Glenem Millsem) ten závod rozebereme a řekneme si, co dál," dodal jedenáctinásobný světový šampion.

Další rychlý závod na 100 metrů překážek v George Townu zaběhla Kendra Harrisonová, která zvítězila v čase 12,42. Třiadvacetiletá Američanka této disciplíně letos zatím jasně vládne, v čele světových tabulek jí patří tři nejlepší časy s dubnovým maximem 12,36.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud